Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Vleutense varkensprijzen onveranderd

De Vleutense beurscommissie houdt al haar verwachtingsprijzen voor volgende week onveranderd. Levende vleesvarkens noteren € 0,99 tot € 1,01 per kilo, geslachte varkens € 1,23 tot € 1,25 per kilo en biggen 21 euro per stuk. Varkensvlees gaat weliswaar goed prijshoudend van de hand (nekken +5 cent en schouders + 3 tot +5 cent per kilo), maar het evenwicht op de varkensmarkt is nog wankel. Bij een kleine tegenslag gaat de varkensprijs weer omlaag. Van een echt herstel op de varkensmarkt moeten consumenten meer geld uitgeven aan varkensvlees. Dat zal gebeuren als de economie weer opleeft. Deskundigen op de varkenstermijnmarkt verwachten begin volgend jaar een stijging van de varkensprijs.
Door de gelijkblijvende varkensprijzen gaat de Vleutense biggenprijs ook niet omhoog. Bij een verhoging van de biggenprijs zouden de verliezen bij vleesvarkenshouders verder oplopen. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders verhoogt zijn voor volgende week biggenprijs met 2 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fokker

  gaat het niet bij de biggen prijs om vraag en aanbod en kijk men nu na dat de mester verlieslijd voor 2 jaar was dat andres om toe betaalde mester ook niet meer omdat wij verlesleden

 • no-profile-image

  mester

  Aan fokker, overijsel: as je so fokt dan je schrieft dan hold ik mien hart vaste.

 • no-profile-image

  john

  het komt wel weer goed met de biggenprijs. Als de export weer begint te lopen stijgen hier de biggenprijzen ook weer. De biggenprijs heeft niet veel te maken met de vlesprijzen hier maar met de vraag in europa naar biggen. Zolang er in Oost Europa zeugen verdwijnen krijgen wij hier ruimte om onze biggen daar te plaatsen stijgen hier de prijzen weer.. Stijgt de vraag in europa niet? dan hebben we hier een probleem en lage prijzen.. maar daar gaan we maar even niet van uit.

 • no-profile-image

  MESTER

  voor mester uit hummelo
  gaat het niet bij de biggen prijs om vraag en aanbod en kijk men nu na dat de mester die verlies lijd voor 2 jaar was dat anders om toe betaalde de mester ook niet meer omdat wij verliesleden

Of registreer je om te kunnen reageren.