Varkenshouderij

Achtergrond 197 x bekeken 11 reacties

Vleutense varkensprijs min 2 tot 3 cent

De Vleutense beurscommissie verlaagt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 3 cent naar € 1,28 tot € 1,30 per kilo. Levende varkens noteren in Vleuten 2 cent lager met € 1,02 tot € 1,04 per kilo. Daarmee wijkt de Vleutense beurscommissie af van de Duitse varkensprijzen. Die daalden vanmiddag met 4 cent per kilo. Volgens de Vleutense beurscommissie is zo'n grote prijsdaling niet nodig. Varkensvlees brengt volgens de slachterijen wel 4 cent per kilo minder op. Zo noteren hammen, schouders, ribben, wangen en trimmings 4 tot 5 cent per kilo lager. De opbrengst van middels daalt met 3 cent per kilo. Buiken noteren 2 cent per kilo lager, terwijl nekken 0 tot 3 cent minder doen.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft onveranderd op 20 euro per stuk. Een verdere verlaging van de biggenprijs heeft volgens de beurscommissie geen zin meer. Door een prijsverlaging loopt de afzet van biggen niet beter. Met de dalende varkensprijzen zullen vleesvarkenshouders minder willen betalen voor de biggen. De toeslagen op de Vleutense biggenprijs zullen daardoor dalen.
De beurscommissie in Vleuten houdt voortaan geen openbare vergadering meer. De verwachtingsprijzen maakt zij in besloten kring op. Omdat er geen inspraakronde meer is van varkenshouders en -handelaren zijn de Vleutense verwachtingsprijzen voortaan iedere vrijdagavond rond 22.00 uur bekend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  geeft eens te meer aan dat de vleutense biggennotering een lachertje is. Biggenprijs verder laten zakken heeft geen zin, de toeslagen zulleen moeten zakken.
  Dit heeft weinig met transparantie te maken !!!!!!!!!!!
  Geeft wel aan waar handelaren de laatste jaren hun zakken mee vullen.

 • no-profile-image

  jan

  dit geeft aan dat de beurs onbetrouwbare partners is in prijsvorming.

 • no-profile-image

  Weet het beter

  Dan hoeven de varkensprijzen ook niet meer te zakken want een nog lagere prijs heeft geen invloed meer op de vleesverkopen.

 • no-profile-image

  vion-mol

  EN WE ZAKKEN EN WE ZAKKEN EN WE ZIJN ZO BLIJ DAT ER BIJNA GEEN BOEREN MEER ZIJN.....

  WAAR ZIJN DIE AKTIE'S KIJK NU NAAR DE MELKPRIJS SCHIET IN EENS OMHOOG HOE KOMT DAT AKTIE/REACTIE. DUS BOEREN WORDT WAKKER..

 • no-profile-image

  jan

  hey knor uit deurne hoezo vullen de handelaren zijn zakken???? als wij de afzet niet gevonden hadden in oost europa dan had ik nu de biggenprijs wel eens willen zien hoe die het afgelopen jaar was geweest!!

 • no-profile-image

  ga ik lekker

  nou jan, jij hebt helemaal niks gevonden in oost europa !
  oost europa is naar nederland gekomen om kwaliteits biggen te kopen, het enige wat jullie deden was ze opwachten bij de grens, bang dat ze zelf de boer op gingen om biggen te kopen. en ga me niet vertellen dat jullie je zakken niet vullen, kijk wat handelaren doen !
  het geld groeit zeker aan de boom bij jullie, ik ben blij dat ik geen varkens heb. en dan nu nog een gratis advies aan de varkens boeren zoek zelf afzet in het buitenland, de legpluimveehouders die dat doen varen er wel bij.

 • no-profile-image

  mester

  Het is helaas een feit dat de meeste handelaren ( multi )miljonair zijn. Iedereen kent ze wel bij zichzelf in de buurt. En dat is niet zo omdat zo zoveel slimmer zijn of harder werken dan een varkensboer. Ze konden de boeren ook wel een cent of een euro voor een big van hun megawinsten betalen. Ze zouden er echt niks van merken en voor de varkensboeren zijn het alle kleine beetjes die helpen. Dus.

 • no-profile-image

  Jan

  We kunnen mekaar wel een beetje zitten afzeiken op dit forum maar volgens mij is de sterke euro ons probleem. De dollar is sterk gezakt maar ook de pond en de verschillende oost-europese munten. Zolang de valuta-verhoudingen niet ten positieve tegenover de euro verbeteren ben ik bang dat ik mijn biggen en vleesvarkens onder de kostprijs moet blijven verkopen!!

 • no-profile-image

  goede tijden

  Ook tussen handelaren zit verschil, er zijn er inderdaad die megawinsten draaien, er zijn er ook die moeten stoppen. Eigenlijk niets anders dan de varkenshouders, ook daar zijn er nog genoeg die door de jaren flink verdienen, alleen deze vind je niet op dit hijg-, steun- en klaagforum.

 • no-profile-image

  mester

  Wanneer de waarheid gezegd word dan is het opeens een hijg-, steun- en klaagforum. Lastig wanneer je zo nu en dan tegengas krijgt. Ik wil het nog wel uitbreiden door b.v. de voerindustrie te betichten van megawinsten vooral de particulieren en op de interne handelswijze van de coöperaties hebben we geen kijk. Dus.

 • no-profile-image

  bert

  VARKENSHOUDERS GILLEN SOMS ALS BIGGEN---
  zegt Cees Veerman.
  las ik in PIG business.
  dus gewoon blijven uitbreiden maar. de varkens hebben we toch alleen als middel. om belasting voordeel binnen te halen via milieu investeringen en welzijn, via vamil.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.