Varkenshouderij

Achtergrond 567 x bekeken 6 reacties

VWA legt exportverzamelplaats in Gelderland stil

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft alle werkzaamheden op een exportverzamelplaats van varkens in Gelderland stilgelegd.

Het bedrijf overtrad volgens de VWA de regels op het gebied van reiniging en ontsmetting van het bedrijf. Ook houdt het verzamelcentrum zich niet aan regels die gelden voor dierwelzijn, aldus de dienst. Daarnaast is het bedrijf herhaaldelijk een aantal verplichtingen uit het bedrijfsprotocol niet nagekomen, vindt de VWA.

Eind september heeft de VWA de exportverzamelplaats laten weten van plan te zijn het bedrijf stil te leggen, als er geen garantie zou komen dat de overtredingen in de toekomst niet meer voor zouden komen. Daarna zijn nieuwe overtredingen geconstateerd. Daarom is de VWA overgegaan tot de schorsing van de erkenning van het bedrijf als verzamelplaats van varkens.

De schorsing wordt pas opgeheven als het bedrijf de bedrijfsvoering zo aanpast dat overtredingen in het vervolg niet meer voorkomen. Tot die tijd zijn de werkzaamheden op het exportverzamelcentrum voor onbepaalde tijd gestaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Ik begrijp dat jullie weten wat er aan de hand is geweest aan de reacties te zien. het is namelijk ook goed mogelijk dat de eigenaar een paar kruisjes verkeerd op een formulier heeft gezet bijvoorbeeld....... En dat vindt het VWA vaak nog veel erger dan dat er echt iets aan de hand is.

 • no-profile-image

  knorrepot

  Dit is een serieuze en met oog op besmetting gevaarlijke zaak. "Boertje" uit Lunteren maakt anderen verdacht, maar in een bericht van het Funcioneel Parket lees ik, dat AID, gemeente Ede en Waterschap Vallei en Eem onderzoek deden naar mogelijke waterveronreiniging door dat exportstation. In welke gemeente ligt Lunteren ook alweer?

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Inderdaad, op zulke rotte plekken komen mijn oogappeltjes ook niet

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Valt volgens mij nog wel mee als je zo die reactie s hier lees is het een zware crimineel . Doen burke en die man uit het oosten ook alles vlgs de regels? Of hebben ze ook wel s de regels overtreden? Het lijkt wel of ze hier een soort dsb baas aan de schandpaal ketenen .Mijn advies is kijk eerst eens naar je zelf voor dat je oordeelt over een ander

 • no-profile-image

  Burke

  Dit soort cowboy's moeten ze helemaal uitsluiten van verzamelen van welk soort vee dan ook.

 • no-profile-image

  Knor

  Hier was de klant nog Koning!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.