Varkenshouderij

Achtergrond 666 x bekeken

Russisch invoerquotum varkensvlees omlaag

Het Russische invoerquotum van varkensvlees daalt volgend jaar van 500.000 naar 450.000 ton. Daarmee wil de Russische regering de productie van varkensvlees in Rusland stimuleren. Daardoor moet het land meer zelfvoorzienend worden voor varkensvlees. Dat melden bronnen rond de Russische regering.
De omvang van de Russische varkensstapel groeit dit jaar met 4,3 procent naar 43,6 miljoen stuks volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Die stijging zal volgens deskundigen niet leiden tot grote verandering op de Russische varkensvleesmarkt. Rusland heeft op dit moment een zelfvoorzieningsgraad van 60 procent ten aanzien van varkensvlees. Voor bepaalde producten, zoals bacon en bepaalde snitten en huiden, is de zelfvoorzieningsgraad veel lager met 20 procent.
Naast de daling van het importquotum voor varkensvlees wil de Russische regering ook een veilingsysteem introduceren. Daardoor zou 30 procent ofwel 135.000 ton van het quotum onder de hamer komen. De overige 70 procent wijst Rusland toe aan de landen op basis van gemiddelde leveringen tussen 2007 en 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.