Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Duitse varkensprijs fors omlaag

De 545 aangevoerde vleesvarkens brengen vandaag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,38 per kilo 7 cent minder op dan vorige week woensdag. De forse prijsdaling is voor een deel een correctie op de prijs van vorige week. Die bleef toen onveranderd op € 1,45 per kilo, terwijl de Duitse slachterijen en de Vereinigung van Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch hun prijzen afgelopen vrijdag met 3 cent verlaagden naar € 1,39 per kilo. Zodoende blijft er nog een reële prijsdaling over van 4 cent per kilo. Het is afwachten of de Duitse slachterijen hun prijzen komende vrijdag overeind kunnen houden. De geluiden uit de vleeshandel zijn nog niet zo optimistisch. Vleesvarkenshouders moeten de komende maanden rekening houden met lage varkensprijzen, omdat het aanbod van vleesvarkens ruim zal zijn. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 35 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  De vleesmarkt loopt vol. Er werd amper prijshoudend verkocht terwijl de extra verkopen nu zelfs minder geld opbrengen. Het grotere aanbod vleesvarkens meegenomen wordt voor een verdere daling van de overname prijzen gevreesd. Op de biggenmarkt is het erg onrustig. Leveranciers zien hun opbrengsten in enkele weken fors dalen terwijl vooral gelegenheidskopers in binnen en buitenland nog afwachtend reageren. Aan de koperskant wordt ondanks het lagere niveau toch nog gespeculeerd op verdere prijsverlagingen. Op dit moment gaan de verlagingen dubbel op. Per week wordt de basisprijs naar beneden bijgesteld terwijl ook toeslagen in negatieve zin worden aangepast. Vermeerderaars stellen de waarde van vaste koppelingen en goede afzet boven de ook niet onbelangrijke laatste euro van de toeslag. Veel Oost Europese landen nemen wat minder af vanwege de in heel Europa dalende vleesvarkensprijs. Het nog snel opleggen van zwaardere dieren om nog voor de kerst varkens te kunnen leveren gaf enkele weken geleden wat lucht maar geeft nu juist minder oplegplaatsten. Vleesvarkenshouders met enig vertrouwen in de opbrengstprijs moeten nu met het goedkopere big en perspectief van dalende voerprijzen toch weer enig enthousiasme tonen om op te leggen.

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Economische (opbrengst)situatie bij dalende prijzen :
  HOE MEER IK AL DE RACTIES LEES VAN NU EN DE AFGELOPEN WEKEN ZO MEER GA IK OP DE DUUR DENKEN HOE LAGER DE VLV PRIJZEN HOE MEER DE BOER ER AAN VERDIEND.
  PROFICIAT VOOR DEZE !

Of registreer je om te kunnen reageren.