Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitse varkensprijs daalt niet meer

Vleesvarkens brengen vandaag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,36 per kilo één cent meer op dan vorige week. Daarmee komt er een einde aan de forse prijsdaling in de afgelopen weken. De Teleporc-varkensprijs zakt in de afgelopen twee maanden met 25 cent per kilo. Het ziet ernaar uit dat de vraag naar varkensaprijs redelijk overeind blijft. Van een forse prijsstijging zal de komende twee maanden geen sprake zijn. Begin volgend jaar zou de varkensprijs misschien iets kunnen stijgen als er geen tegenslagen (dierziekten of een snelle stijging van de werkloosheid) komen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 15 cent per kilo lager dan een jaar geleden. Op de Teleporc-veiling kwamen vandaag 820 vleesvarkens onder de hamer. Dat is een gering aantal ten opzichte van één miljoen wekelijkse slachtingen in Duitsland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Vooral bij onze oosterburen blijft het aanbod varkens nog te groot om vleesprijzen positief te kunnen beïnvloeden. Toch gaan we er van uit dat de druk nu af gaat nemen en prijzen hopelijk stabiliseren en misschien een kleine verhoging voor de volgende week want oost-europa begint langzaam wat meer te vragen naar varkens. Op de biggenmarkt is de stemming momenteel iets vriendelijker. De doorsnee koppels welke even over zijn binnen vaste koppelingen kunnen wat makkelijker en tegen iets meer geld worden weggezet. Vleesvarkenshouders blijven vrij negatief gestemd. Zij bekritiseren echter niet het niveau van de biggenprijs maar uiten hun terechte zorg over de zeer lage vleesvarkenprijzen. Deze stemming remt het enthousiasme om op te leggen waardoor de plus in de biggenmarkt nog maar zeer broos genoemd moet worden. Toch al met al voldoende reden om ondanks dalende vleesvarkenopbrengsten deze week de biggennotering met een euro te verhogen. Verdere verhogingen van de biggenprijzen zullen toch goeddeels afhangen van de ontwikkelingen op de vleesvarkensmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.