Varkenshouderij

Achtergrond 288 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensprijs 0 tot min 3 cent

In Duitsland is geen overeenstemming over de varkensprijzen. De varkensprijs van de Duitse Vereinigung von Erzeugergemenschaften für Vieh und Fleisch blijft vandaag onveranderd op € 1,35 per kilo geslacht gewicht. De Duitse slachterijen Tönnies en Vion verlagen hun varkensprijzen daarentegen met 3 cent naar € 1,32 per kilo. Daarmee is er nog geen einde aan de prijsdaling. In de afgelopen twee maanden daalde de Duitse varkensprijs met 24 cent per kilo. Zo'n grote prijdaling in zo'n korte tijd komt nauwelijks voor. Misschien kunnen de Duitse slachterijen hun prijzen volgende week vrijdag overeind houden. Dat probeerden zij enkele weken geleden ook al, maar toen lukte dat niet. Een stabilisatie of verhoging van de varkensprijzen moet wel uit de markt komen. Varkensvlees levert vandaag 3,5 cent per kilo minder op. Zodoende is de daling van de opbrengst van varkensvlees nog niet voorbij. De Duitse Vereinigungspreis ligt deze week 29 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Weet het beter

  Laten we er gelijk maar €1.20 van maken, zijn we gelijk van al het gezeik af. Uiteindelijk eindigen we toch hierop. (of minder.)

 • no-profile-image

  boer bijna

  heb 5 jaar terug niuwe stal gebouwd voor 2000 vleesvarkens, elk jaar nog geld ingelverd. als dit nog ff zo door gaat is er in 2013 geen boer meer over..

 • no-profile-image

  boertje

  We doen ook niet actie actie actie wegen blokkeren etc etc varkens los laten in den haag etc etc Koeien boeren verdienen al weer melk omhoog De meeste varkens boeren zijn het slechte vort gewent en doen er niets aan

 • no-profile-image

  Jan

  Inderdaad boertje uit het zuiden, de koeienboeren kunnen dat veel beter, schreeuwen moord en brand en de prijs gaat alweer omhoog. Ook wordt steun vanuit europa weer overwogen. Waarom lukt dat de varkenshouders niet ? Of is daar de nood nog niet zo hoog, er worden nog steeds erg leuke stallen gebouwd ( van het verlies ? )

 • no-profile-image

  snap

  Vraag me ook al jaren af waarvan ze die uitbreidingen en moderniseringen van betalen. Steeds klagen dat er niets te verdienen valt en maar bouwen en investeren!??

 • no-profile-image

  jan

  De Duitse prijsvormers van de ISN hebben de varkensprijs voor de komende week bepaald op € 1,35. Dit is een onveranderde notering. De grote Duitse slachterijen gaan hier niet in mee en verlagen hun varkensprijs met 3 cent en betalen dus nu een huisprijs van € 1,32. De verlaging is gebaseerd op de vleeshandel voor de komende week die ook in deze orde van grootte naar beneden is bijgesteld. De varkensprijzen van de ons omringende landen zijn ook weer lager dan de week ervoor. Denemarken, Polen, Spanje en Italië verlagen om en nabij de 3 cent, terwijl Frankrijk en Hongarije er zelfs 5 cent afdoen. De reactie van de Duitse slachterijen is dus redelijk marktconform. De onveranderde notering die de ISN doorgeeft is waarschijnlijk wat meer ingegeven door de hoop op een stabilisatie van de varkensmarkt. Hier valt uiteraard ook wat voor te zeggen nl: Het varkensaanbod in Duitsland en Nederland voor de komende week neemt iets af en de vraag naar varkens uit Oost-Europa neemt weer wat toe (weliswaar voor kleine prijsjes). Hierdoor lijkt een stabilisatie op zijn plaats. Waarschijnlijk zal de varkensmarkt vanaf volgende week kunnen stabiliseren. Dit is overigens een normale situatie vanaf week 43. Een duurdere varkensmarkt lijkt op dit moment nog ver weg, maar aan de ISN zal het niet liggen.De beurs is ook verder naar beneden bij gesteld terwijl de nvv onveranderd doet al met al weer naar beneden.

 • no-profile-image

  Weet het beter

  Nou, zo moeilijk is dat niet. 9 van de 10 nieuwe stallen worden gefinancierd middels: grondverkoop, melkquotumverkoop, gemeente uitkoop, enz. Of het zijn dealers van b.v Hendrix of handelaren die nieuw bouwen. Uit de winst van de varkens alleen wordt nooit of zeer zelden gebouwd. Lees de verhalen uit b.v. de boerderij er maar op na.

 • no-profile-image

  jan

  De be – en verwerkers krijgen ondanks het lage prijsniveau het vlees niet van de zelfde prijs verkocht. De lagere verkopen resulteren in, opnieuw een verlaging van de inkoopprijzen van de varkens (hilckman en compaxo -/- 3 centen. Verder lijkt het dat oost europa toch wat meer vraagd naar vleesvarkens dus het meest gunstige perspectief van komende week lijkt stabilisatie. Op de biggenmarkt zien we iets meer licht. De prijsniveaus zijn dermate gezakt, dat mede gezien het goedkopere voer in veel landen de lust om op te leggen voorzichtig terug komt. Kopers hebben ook het gevoel dat het geen zin heeft op nog verdere verlaging van de prijzen te wachten en melden zich in de markt. Toch is goed merkbaar dat de liquiditeitspositie van veel vleesvarkenshouders zwaar onder druk staat bij de huidige lage opbrengst van de vleesvarkens. Dit resulteert met name in, dat Europa maar ook Italië in uitstel van opleg of minder dieren in stallen. Toch gaan we er van uit dat vleesvarkenshouders nu sneller opleggen om te voorkomen dat ze de eerste verhogingen al weer gaan betalen. Om daadwerkelijk te kunnen verhogen zal het beeld op de vleesvarkensmarkt positiever moeten zijn en het aanbod biggen nog iets afnemen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.