Varkenshouderij

Achtergrond 309 x bekeken

De Heus Ravenstein nog steeds in productie

De fabriek van De Heus in het Brabantse Ravenstein is nog steeds in productie.

Dinsdag buigen Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zich opnieuw over de situatie. GS heeft eind september een voornemen handhavend optreden gestuurd naar De Heus. De provincie eiste daarom stillegging van de fabriek onder bestuursdwang. Aanleiding was de vernietiging door de Raad van State van een nieuwe milieuvergunning voor deze fabriek, waarin uitgegaan was van een totale productie van 225.000 ton voer.

Doordat de nieuwe vergunning werd vernietigd viel De Heus terug op de oude vergunning waarin een productieplafond is gesteld van 140.000 ton. Dat was inmiddels gepasseerd. De Heus heeft echter een nieuwe zienswijze ingediend tegen dit besluit. Het bedrijf onderzoekt alle mogelijkheden om alsnog een toereikende milieuvergunning te verkrijgen.

De zienswijze wordt dinsdag besproken in de vergadering van GS, waarna het college een besluit zal nemen. Ook als het college dan besluit de fabriek stil te leggen heeft De Heus nog een beroepsmogelijkheid. De Heus is al jaren bezig de productie in Ravenstein uit te breiden. Bewoners van het dorp ageren echter fel tegen het bedrijf en eisen dat het wordt verplaatst. de klachten gaan over geluids en stofoverlast. Ook de vele transportbewegingen vormen een steen des aanstoots.

Of registreer je om te kunnen reageren.