Varkenshouderij

Achtergrond 148 x bekeken 3 reacties

DPP-biggen omlaag met varkensprijs

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 1 euro naar 20 euro per stuk. Die daling is een gevolg van de lagere opbrengsten van vleesvarkens. Bij Vion daalt de varkensprijs deze week met 3 cent per kilo. Hilckmann en Van Rooi Meat halen 1 cent van hun prijzen af. Zij verlaagden hun varkensprijzen vorige week al met 2 cent per kilo, terwijl de Vion-prijs toen onveranderd bleef. De afzet van biggen loopt erg moeizaam door het ontbreken van vertrouwen in een oplopende varkensprijs bij vleesvarkenshouders. De afzet van vleesvarkens blijft de komende maanden naar verwachting moeizaam. Dat weerhoudt vleesvarkenshouders om goede prijzen voor biggen te betalen. De biggenprijs ligt ook ver onder de kostprijs. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 13,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Hoe lang is het geleden dat er in de boerderij stond dat dit jaar zeker een goed zeugenjaar zou worden? Vanaf dat moment is er geen vraag meer. Hoe kan dit, ik houd mijn hart vast!!

 • no-profile-image

  bens

  Geachte heer varkensfokker ik voorspel u voor dit jaar een biggenprijs van ruim €70. Ook voor de komende jaren voorspel ik dit bedrag als inkomsten voor uw biggen, net als ik deze bedragen voor de afgelopen jaren voorspeld heb......dus u hoeft u hart niet vast te houden....gewoon met deze uitgangsprijs naar de Ruimt Alle Boeren Op - Bank toe en dan verruimt deze uw hypotheek wel weer.....

 • no-profile-image

  M

  We hebben vorige week besloten om ons bedrijf te beeindigen we blijven met een schuld zitten maar om door te gaan zal alleen de schuld maar toenemen.
  Wanneer wordt er eens actie genomen dat er een minimumprijs moet komen voor biggen en vleesvarkens.
  Wij zijn er kapot aan gegaanen er zullen er nog mee volgen.
  Bedankt overheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.