Varkenshouderij

Achtergrond 186 x bekeken 4 reacties

DPP-big ruilt 6 euro toeslag in

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd. Omdat de DPP-noteringscommissie 6 euro van de toesalg afhaalt en deze in de basisprijs stopt, komt de DPP-biggenprijs uit op 26 euro per stuk. Vleesvarkenshouders zijn niet erg happig om biggen op te leggen. Zij hebben geen vertrouwen in een verbetering van de varkensprijs op korte termijn. Toch ligt de biggenprijs ten opzichte van de landelijke richtprijs niet slecht en zouden vleesvarkenshouders dus meer biggen kunnen opleggen. De landelijke richtprijs geeft echter aan wat een big mag kosten bij de huidige varkensprijs bij een eerlijke verdeling tussen de vleesvarkenshouder en vermeerderaar. Vleesvarkenshouders kijken naar de verwachte opbrengst van een vleesvarken over vier maanden voor het bepalen van de biggenprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bedankt

  Nu de prijs een paar euro laten zakken en de fokkers zijn weer een paar euro van de toeslag kwijt.

 • no-profile-image

  bedankt dpp , daar gaan de euro s

  dit is al de tweede keer dat ze met deze onzin aankomen . de vorige 8 euro zijn al als sneeuw voor de zon verdwenen . niet meer op dpp verkopen dit is de enigste oplossing om van deze flauwe kul af te komen

 • no-profile-image

  klein boerke

  effe doorbijten fokkertje , die toeslag is weer zoo terug.we kennen het klappen van de heren sjacheraars hun zwepen. hoef niet zoo heel lang in mijn geheugen te graven , hadden we ook zulk mesters verlakkerij. ach ja ik ben 55 geweest het zit er gelukkig bijna op,smeerlappen van handels mannnen

 • no-profile-image

  Usmie

  Wat voor oelewappers zitten er eigenlijk in die noterings-commissie? Ze bemoeien zich toch nooit (en terecht!)met de toeslagen: ik heb tenminste nog nooit gehoord dat, als een boer een (te) lage toeslag had, dat die commissie de handelaar of de mester op de vingers tikte om die toeslag te verhogen.
  Ik ben pisnijdig en wordt strontziek van al dat gezeik. Ik weet wel wie het gelag weer gaat betalen!! Al dat gesodemieter moet maar eens afgelopen zijn! De vorige briefschrijver heeft volkomen gelijk: gewoon niet meer op DPP afrekenen maar op de NVV prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.