Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Bestuur NVO stapt op

Het bestuur van de Nederlandse Veeverbeterings Organisatie (NVO) stapt per 1 november op.

Dat besluit werd gisteren genomen tijdens de ledenvergadering in Bunschoten. Een meerderheid van de NVO-leden was tegen een voorstel van het bestuur om de NVO op te heffen. Toch kiezen vijf van de zeventien organisaties die lid zijn, waaronder CRV en Alta, ervoor om per 1 januari hun lidmaatschap op te zeggen.

"Door het opstappen van vijf van de zeventien leden heeft de NVO haar representativiteit verloren", legt voorzitter Geart Benedictus uit. Op deze manier kan de NVO volgens hem niet de belangen van de sector behartigen. Ook kunnen er geen gezamenlijke cao-onderhandelingen meer worden gevoerd. "Van zo'n organisatie wil ik geen voorzitter zijn."

Met het opstappen van de leden valt volgens Benedictus 90 procent van de financieringsgrondslag van de fokwaardeschatting weg. Wat betreft de contributietoeslag van de NVO gaat het zelfs om 97,5 procent. Benedictus geeft aan dat dit één Nederlandse fokwaardeschatting in gevaar brengt. De NVI-fokkerij-index wordt in opdracht van de NVO samengesteld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fleckviehboer

  Jammer dat NVO nu opgeheven wordt nu CRV en Alta eruit zijn. Hadden we eindelijk eens een keer duurzame fokwaarden gehad. Zonder het "intelligente" CRV zouden we meer boerencijfers hebben gehad, met daardoor meer gezonde koeien.

 • no-profile-image

  gert

  Ook weer een typisch staaltje van onvermogen van de Nederlandse veehouderij die altijd al verdeeld is,kijk ook naar de acties van de melkveehouderij.Hopelijk geeft de opheffing van deze organisatie toch weer een kostenbesparing, wat de veehouders goed kunnen gebruiken

 • no-profile-image

  Veehouder

  Erg kinderachtig allemaal, van alle organisaties. In plaats van politieke machtspelletjes heeft de Nederlandse rundveeverbetering meer baad bij de kern. En dat is het verzorgen van representatieve fokwaarden, hier kritisch naar kijken en op deze manier internationaal met de top meedraaien. Deze ontwikkeling kent alleen maar verliezers.

 • no-profile-image

  veeboer

  het heulen met de vijand van alta met crv verbaast eenieder eerst steeds samen voor de rechter met steeds een winnaar crv en nu geheime voorbesprekingen met kampen en crv iedere boer verwacht van een ondernemer van het kaliber pon dat hij niet gaat samenwerken met iemand waarvan hij telkenmale in de rechtzaal verloren heeft waarvan akte

 • no-profile-image

  drikus

  Mijn koeien zullen er geen druppel minder om geven .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.