Varkenshouderij

Achtergrond 214 x bekeken 3 reacties

'Wilde zwijnen ook toestaan rond Groesbeek'

Zoogdiervereniging VZZ wil dat de provincie Gelderland de omgeving van Groesbeek aanwijst als leefgebied voor wilde zwijnen.

De dieren worden er steeds talrijker, mede door uit Duitsland afkomstige dieren. Dat meldde de vereniging donderdag.

Formeel gelden alleen de Veluwe en Nationaal Park De Meinweg bij Roermond als leefgebied voor wilde zwijnen. Maar in het bosrijke gebied rond Groesbeek, ten zuidoosten van Nijmegen, duiken steeds meer zwijnen op. De overheid hanteert een ’nulstandbeleid’, wat inhoudt dat de zwijnen buiten de leefgebieden formeel niet bestaan, aldus de Zoogdiervereniging.

Zwijnen rond Groesbeek moeten volgens de vereniging getolereerd worden. Bestrijding is alleen nodig als de dieren overlast veroorzaken. Voor landbouwers die schade ondervinden, is een compensatieregeling nodig.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  over

  Hee boerje brabant, dom rund dat je bent. Hopeloze dierendoodschieter.

 • no-profile-image

  Boertje

  Laat de zwijnen maar komen !!!!!!
  Vul eerst maar eens een fons voor de varkens boeren ivm vee zieketen.
  Die wild zwijnen horen daar niet. Dus laat ze in duitsland als er daar iets uit breekt eten de duitsers het vlees uit dat gebied zelf op. In nederland kan dat niet. Er zullen eerst wel weer ongeluken moeten komen op de weg en moes tuinen overhoop worden gehaald zodat ze weer mogen worden afgeschoten. zie veuluwe resent. Aldus varkens boer en jager

 • no-profile-image

  boerin

  Afknallen met die handel en het vlees naar arme landen sturen
  of de voedselbanken er van voorzien

Of registreer je om te kunnen reageren.