Varkenshouderij

Achtergrond 286 x bekeken 5 reacties

Varkens Vleuten geslacht onveranderd

De Vleutense verwachtingprijs voor geslachte vleesvarkens blijft voor volgende week onveranderd op € 1,28 tot € 1,30 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week niet groot. Varkensvlees brengt daarentegen 1,5 tot 2 cent per kilo minder op. Aangezien de varkensprijs over een paar weken naar verwachting stijgt, blijft de Vleutense prijs voor geslachte varkens gelijk. De export van levende varkens naar Oost-Europa loopt wat moeizamer door de waardevermindering van de munten van Oost-Europese landen. Daardoor verlaagt de Vleutense beurscommissie haar verwachtingsprijs voor levende varkens met 1 cent naar € 1,03 tot € 1,05 per kilo.
Door de gelijkblijvende prijs voor geslachte varkens stijgt de Vleutense biggenprijs niet. De vraag naar biggen is goed in het binnenland. Oost-Europa wil zeker niet meer betalen voor de biggen door de devaluatie van de Oost-Europese valuta. Sommige exportvrachten met biggen zijn al afgezegd door Oost-Europese afnemers. Als de varkensprijs weer stijgt, zal de biggenprijs ook omhoog gaan. Het aanobd van biggen is niet groot.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  dat is ook wat; de prijs van varkens kan niet stijgen. omdat.; de munten aan waarde vermindering doen.
  alles wordt verzonnen zo het beste uitkomt. de granen stijgen hierdoor juist.
  wij boeren moeten een zelfde vuist maken als de handel. hoe; heel simpel. om sentiment te maken moet je de Journalisten in je binnenzak hebben. die maken hoe iedereen reageerd. alle bladen en kranten zijn te koop. (helaas zo werkt het wel)

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Ik ben niet verantwoordelik voor de prijsdaling van levende varkens in Vleuten. Daarvoor is de beurscomissie verantwoordelijk. Ik probeer alleen een verklaring te geven voor de prijsdaling, Derk.

 • no-profile-image

  Patrick

  Derk,

  Proficiat , je uiteenleging ivm de devaluatie bij oost Europese munten was puntueel juist en de weerslag op alles ook.
  Correcte voorstelling van wat nu eenmaal de feiten zijn.

 • no-profile-image

  Frido van de Peppel

  Kunt u aangeven waarom er geen pve-ref.prijs meer wordt afgedrukt op de marktinfo site varkens

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De PVE-referentieprijs is een rekenkundige prijs, die de PVE naar de Europese Commissie in Brusssel sturen. Deze prijs heeft volgens mij geen enkele handelswaarde. Geen enkel varken wordt daarop afgerekend. Als dit wel het geval is, hoor ik het graag. Derk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.