Varkenshouderij

Achtergrond 546 x bekeken 2 reacties

Varkens Vleuten 3 tot 4 cent lager

De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week daalt met 4 cent naar € 1,28 tot € 1,30 per kilo. Levende varkens noteren in Vleuten 3 cent lager met € 1,04 tot € 1,06 per kilo. De prijsverlaging van de Vleutense beurscommissie zijn een gevolg van een ruim aanbod aan vleesvarkens en lagere opbrengsten van varkensvlees. Varkensslachterijen ontvangen 2 tot 3 cent per kilo minder voor het hele varkenskarkas. De Vleutense beurscommissie wijkt met haar verwachtingsprijzen af van de Duitse prijsverlaging. Die bedraagt volgende week 5 cent naar € 1,36 per kilo.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen voor komende week daalt met 1 euro naar 38 euro per stuk. Deze verlaging is meer een prijscorrectie op de Vleutense biggenprijs voor deze week. Die steeg met 1 euro, terwijl de biggen niet meer geld opbrachten. Dat maakt een correctie van de Vleutense biggenprijs met 1 euro per stuk noodzakelijk. De vraag naar biggen is goed. Varkenshouders willen hun stallen zo snel mogelijk vol krijgen met biggen om de warmte erin te houden. Bovendien willen zij profiteren van verwachte prijsstijging van vleesvarkens over vier maanden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Het is schandalig met een te kort aan biggen en dan nog zo de prijs weten te drukken? Misschien is het beter om de Neder. noteringen op te heffen en gelijk de Duitse prijs te nemen??? Als er een overschot is aan biggen is en in de vleesvarkenh. wordt grof verdient.....nou dan laat men ook niet de prijs op een behoorlijk niveau maar duik de prijs onder de 20 euro.

 • no-profile-image

  frotter

  Helemaal mee eens ik heb dit al vaker gezegt. Biggenprijs is altijd de dupe. Is er vraag dan stijgt de prijs niet om dat vleesvarkens prijzen zakken. Maar als er een overschot is dan knalt de prijs naar beneden ook al plussen de vleesvarkens.
  Dit klopt voor geen meter. Ook nu zouden de biggen moeten plussen of moeten we dit weer met toeslagen naar ons toe gaan trekken. Dat wil men toch eigelijk ook niet, maar men laat ons geen keus

Of registreer je om te kunnen reageren.