Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Stijging biggenprijs blijft uit

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 40 euro per stuk. Vermeerderaars hadden gehoopt op een prijsstijging van de biggen. Door gelijkblijvende varkensprijzen gaat dat niet door. Spanje bestelt op dit moment veel minder biggen dan het land meestal rond deze tijd doet. Normaal gesproken gaan er in deze tijd 20.000 tot 25.000 Nederlandse biggen per week naar Spanje om de toeristen in de zomer van Spaans varkensvlees te kunnen voorzien. Dat aantal blijft dit jaar beperkt op 4.000 tot 5.000 stuks per week. In Italië heerst nog blaasjesziekte. Dat bevordert de export van Nederlandse biggen naar dat land niet. Oost-Europa wil wel graag Nederlandse biggen importeren, maar kan daar niet meer voor betalen door de waardedaling van de Oost-Europese valuta. Bovendien zijn de financiële resultaten van Oost-Europese varkenshouders ook niet goed door tegenvallende opbrengsten van hun vleesvarkens. Pas als de varkensprijzen weer gaan stijgen in heel Europa, kunnen de biggenprijzen ook omhoog. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 15,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.