Varkenshouderij

Achtergrond 160 x bekeken

Steeds meer eiwitproduct

Langzaam maar zeker groeit het aanbod energierijke producten wat. Veel fabrieken lagen rond de feestdagen stil, zodat er begin dit jaar geen voorraad is. In tegenstelling tot energieproduct is de stroom eiwitproduct enorm, tarwegistconcentraten (TGC) dus. Daar komt in februari nog veel meer van. Door het grote aanbod is TGC scherp geprijsd. Dat blijft voorlopig zo.

De markt van vochtige bijproducten is in één zin samen te vatten: van alle producten is in meer of mindere mate te weinig, uitgezonderd TGC. Door creatief te rekenen is momenteel wel een redelijk rantsoen te maken. De grootste prijsdaling van veel bijproducten is voorbij. Eiwit blijft heel scherp geprijsd. Energieproducten dalen mogelijk nog iets in prijs. Maar dan moet de keuze toenemen en graan niet veel duurder worden.

Meer marktinformatie en prijzen van bijproducten in de Editie Varkenshouderij van Boerderij nummer16 die morgen verschijnt.

Prognose:

prijzen gelijk tot lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.