Varkenshouderij

Achtergrond 408 x bekeken 6 reacties

Nederlanders aten met dioxine besmet Iers vlees

Van de nu wegens een ernstige dioxinebesmetting 21 Ierse rundveebedrijven is sinds september 8,5 ton naar Nederland geëxporteerd en geconsumeerd.

Half december zijn 21 Ierse rundveebedrijven geblokkeerd van wege een zeer zware dioxinebesmetting. Het vlees van de dieren bevatte tot 400 keer de maximaal toelaatbare norm aan dioxine.

Van de 21 bedrijven is sinds september, toen de verontreiniging van het veevoer startte, ruim 54 ton vlees geëxporteerd. 25 ton ging naar Italië, 18,1 ton naar Duitsland, 15 ton naar Polen, 8,5 ton naar Nederland en 1 ton naar Zweden. Er is niet geëxporteerd naar niet-EU landen.

Ook is met dioxine besmet varkensvlees geëxporteerd naar Frankrijk. Dat is verwerkt in worstjes, die zijn geexporteerd naar België, Duitsland, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en enkele Afrikaanse landen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hijdel

  eigen schuld dikke bult
  moeten de mensen maar geen vlees uit het buitenland eten wij slachten elk jaar een koe van ons zelf lekker en 100 procent ziekte en medicijn vrij
  Uit nederland zelf komt goed vlees alleen die gasters hier willen er niks voor betalen
  zuinigheid hoeft niet altijd goed te zijn

 • no-profile-image

  dirk

  En waar is de controle op dit vlees Oh ja dat moet de vwa toch doen Als het hier bij de boeren gebeurt zijn ze er als de kippen bij Maar waar waren ze nu En wie heeft het verkocht had dat ook even vermeld

 • no-profile-image

  carien

  Het ging toch om varkensbedrijven?

 • no-profile-image

  jan

  Wat een warrig bericht. Gaat het nou om rundvlees of om varkensvlees? Eerst wordt over rundvee gesproken, onderin weer over varkensvlees. Daarnaast: de kop is wel wat overdreven, want het is nooit vastgesteld dat dit vlees daadwerkelijk dioxine bevatte.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Bij Appie heijn hebben ze die troep geimporteerd, of niet .
  Fijn he die globalisering, haal alle troep hier maar naar toe

 • no-profile-image

  Inder daad

  Gelukkig hebben ze bij Appie ook echt rundvlees, dat ver weg van Ierland wordt geproduceerd. Wat van heel ver komt, is dan ook heel erg lekker.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.