Varkenshouderij

Achtergrond 200 x bekeken

Duitse varkensprijzen onveranderd

De Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN en de Duitse varkensslachterijen houden hun varkensprijzen voor volgende week onveranderd op € 1,36 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet groot, maar de afzet van varkensvlees loopt ook nog niet goed. Dat vlees brengt 1,5 tot 2 cent per kilo minder op dan een week geleden. Middels en buiken leveren 3 cent per kilo op. De opbrengst van ribben en trimmings daalt met 5 cent per kilo. Wangen noteren 10 cent per kilo lager. De prijzen van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijven gelijk. Daardoor stijgen de Duitse varkensprijzen niet. Over een week gaat varkensvlees naar verwachting beter van de hand. Dan hebben consumenten hun salaris voor de maand februari weer ontvangen en kunnen zij weer volop geld uitgeven. De varkensprijs zou daardoor kunnen stijgen als het aanbod van vleesvarkens niet al te groot is. Het geld van janauri is bijna op bij de consumenten. De Duitse varkensprijzen liggen 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.