Varkenshouderij

Achtergrond 178 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs onveranderd

De Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN en Vion Duitsland houden hun varkensprijzen voor volgende week gelijk op € 1,36 per kilo geslacht gewicht. Varkensvlees levert 2 tot 3 cent per kilo minder op. Nekken, wangen, spek, ribben en trimmings leveren 10 tot 15 cent per kilo minder op. De opbrengst van buiken daalt met 3 cent per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is niet al te ruim. Bovendien verwachten deskundigen dat de verkoop van varkensvlees na volgende week weer aantrekt. Het verlagen van de varkensprijs heeft dan geen zin. Daardoor loopt de verkoop van varkensvlees niet beter en lijden de vleesvarkenshouders nog grotere verliezen. De ISN-varkensprijs ligt volgende week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  had je goed voorspelt derk!! Met je geweldige voorspellingen humhum

 • no-profile-image

  vette big

  De reakties op de voorspellingen van de boerderij redacteuren lijken steeds meer op reakties van mensen op het weerbericht. Als de weermannen in de zomervakantie regen voorspellen, krijgen ze tal van boze e-mails en telefoontjes van teleurgestelde vakantiegangers. Ik kon het eerst niet geloven maar het blijkt echt zo te zijn !! Blijkbaar zijn er veel mensen die de realiteit niet onder ogen willen zien. Maar inderdaad ook de weermannen zitten wel eens fout met hun voorspelling. Ik vind het daarom jammer dat blijkbaar onder druk van de lezers de varkensprijzen positiever gebracht moeten worden. Zoals deze week : varkensprijzen in frankrijk gaan omhoog !!! terwijl overal de prijzen gelijk bleven of zelfs helaas verder daalden. Mijn advies is: probeer een reeel verhaal te vertellen, en laat je niet leiden door mensen die gefrustreerd zijn.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Vette Big Megastal, je hebt helemaal gelijk. Sommige varkenshouders willen alleen hogere prijzen zien en niet de lagere of gelijkblijvende prijzen. Daarom kop ik op een hogere Franse varkensprijs, terwijl de Deense en Duitse varkensprijzen onveranderd bleven.
  Groeten, Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.