Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitse varkensprijs 5 cent omlaag

De Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN verlaagt haar varkensprijs voor volgende week met 5 cent naar € 1,36 per kilo geslacht gewicht. De prijsverlaging is niet zozeer een gevolg van lagere opbrengsten van varkensvlees. Dat vlees levert 2 cent per kil;o minder op. Zo daalt de opbrengst van hammen, buiken en spek met 0 tot 5 cent per kilo. Ribben leveren 15 cent per kilo minder op. Alleen voor nekken ontvangen de slachterijen 0 tot 5 cent per kilo meer. Het aanbod van vleesvarkens is redelijk groot in Duitsland. Dat gebruiken Duitse slachterijen om hun varkensprijzen te drukken. Zij hielden hun prijzen deze week onveranderd, terwijl varkensvlees toen minder geld opbracht. Zodoende willen zij dat verlies nu terughalen bij de vleesvarkenshouders. De Duitse varkensprijs ligt volgende week 4 cent per kilo boven het niveau van een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Silvia

    Hebben ze wel in de gaten dat de biggenprijs nu bijna 20 euro hoger ligt dan vorig jaar. Dus wat kunnen we blij" zijn met de 5 cent hogere prijs dan vorig jaar ?!?!?!.

Of registreer je om te kunnen reageren.