Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Duitse Teleporc 1 cent lager

De varkensprijs daalt vandaag met 1 cent naar € 1,41 per kilo op de Duitse varkensveiling Teleporc. Deze daling geeft al aan dat het sentiment op de varkensmarkt niet goed is. Varkensslachterijen ontvangen volgende week waarschijnlijk weer wat minder geld voor het varkensvlees dan deze week. Of de varkensprijs daardoor gaat dalen, valt nog niet te zeggen. Dat is afhankelijk van het varkensaanbod en de onderhandelingspositie van de varkenshouders. Als een verlaging van de varkensprijs niet leidt tot een betere afzet van varkensvlees, kunnen de slachterijen de varkensprijzen beter overeidn houden. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 7 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  alex

  Derk,
  Je vergeet te melden dat de teleporcprijs vorige week + 4 cent was.
  Al met al dus toch nog + 3 cent.
  de vleeshandel is onveranderd voor de komende week.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Hoe de vleeshandel voor de volgende week daadwerkelijk verloopt, weet je pas vrijdagmiddag. De handel in hammen voor Italië heeft bovendien plaats op maandag voor de lopende week. Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.