Varkenshouderij

Achtergrond 152 x bekeken 2 reacties

DPP-biggenprijs onveranderd

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 40 euro per stuk. Er ontstaat een tweedeling op de afzetmarkt voor biggen. De afzet van grote koppels biggen binnen de vaste relaties tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt in Nederland goed. Ook de export van deze dieren naar Oost-Europa loopt goed. Vleesvarkenshouders leveren behoorlijk wat slachtrijpe dieren af. Zij willen hun stallen zo snel mogelijk vullen om de warmte in de stal te houden. Vleesvarkenshouders klagen dat de biggenprijs niet veel meer moet stijgen, omdat de varkensprijzen dalen. De kleinere koppels biggen, waarvoor geen vaste afspraken zijn, gaan echter veel moeilijker van de hand. In Duitsland blijven de biggenprijzen onveranderd, maar dalen de toeslagen. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 15,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    denis

    het is gewoon schandalig !!!! biggenprijs onveranderd. mogen wij onderhand ook weer iets verdienen of hoe zit het ??

  • no-profile-image

    putbijnavol

    wat zal de mestafzet weer gaan kosten dit seizoen??

Of registreer je om te kunnen reageren.