Varkenshouderij

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

DPP-biggenprijs onveranderd

Ondanks een krap aanbod van biggen blijft de DPP-prijs voor deze dieren deze week onveranderd op 40 euro per stuk. DE stijging van de Vleutense verwachtingsprijs voor biggen met 1 euro per stuk komt daarmee niet uit. Binnen de vaste koppelingen loopt de afzet van biggen aan vleesvarkenshouders nog goed. Op de vrije markt loopt de afzet van de dieren wat stroever. Door het koude weer zeggen binnenlandse vleesvarkenshouders met een all in all out-systeem koppels biggen af. Ook buitenlandse afnemers vinden de Nederlandse biggen te duur of hebben geen plaats in hun stallen, omdat zij door de koude geen slachtrijpe dieren afleveren. Bij een betere lopende export van biggen en het uitblijven van een daling van de varkensprijs zal de biggenprijs stijgen. Door het koude weer gaan consumenten misschien meer varkensvlees eten. De biggenprijs ligt deze week € 13,.50 per stuk hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    karel

    door wie wordt jij betaald, Derk?

Of registreer je om te kunnen reageren.