Varkenshouderij

Achtergrond 152 x bekeken 2 reacties

Vion 4 cent lager

Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 4 cent naar € 1,60 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is groot. De afzet van varkensvlees loopt bovendien slecht. Hammen en schouders leveren 4 cent per kilo minder op. De prijs van nekken daalt met 15 cent per kilo. Het hele varkenskarkas levert daardoor ruim 2 cent per kilo minder op. De slachterijen verbeteren hun marges dus met een verlaging van de varkensprijs met 4 cent per kilo. Zij zeggen dat die marges eerder dit jar tegenvielen door een relatief hoge inkoopprijs voor varkens in verhouding tot de opbrengst van het varkensvlees. De varkensprijs ligt nog 23 cent per kilo boven het niveau van vorig jaar rond deze tijd.

prognose:

dalend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  Ik zat even naar de prijs van de varkens te kijken maar volgens mij hebben jullie de lijnen in de grafiek verwisseld. Want naar mijn mening zijn de prijzen dit jaar beduidend hoger dan vorig jaar maar dit blijkt niet uit de grafiek, juist het tegenovergestelde. "VION 4 CENT LAGER".
  Ik zou graag een tegenreactie van jullie verwachten want dit klopt volgens mij niet.

  Met Vriendelijke Groeten.

  Jeroen van den Brink

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Correct, we hebben de grafiek aangepast.
  Robert Bodde, chefredacteur Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.