Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Slapen op de kinderboerderij om geweld te voorkomen

's Nachts moeten minimaal twee personen overnachten op de kinderboerderijen om het dierengeweld tegen te gaan.''

Dat zegt Dafne Westerhof, een bekende belangenbehartiger voor varkens vandaag. Westerhof reageert met deze uitspraak op de slachting van een varken op de kinderboerderij De Strohalm in Amsterdam.

Westerhof vindt ook dat de politie een buurtonderzoek moet starten. "Het varken moet gegild hebben, omdat hij in paniek was. De kinderboerderij staat vlak bij een straat met huizen dus omwonenden moeten iets gehoord hebben.'' De dierenliefhebster gaat de verantwoordelijk wethouder van Amsterdam, Marijke Vos, ook benaderen met haar plannen voor overnachtingen op de kinderboerderij.

"Nu komen de daders ermee weg, maar de maat is vol. Gemeenten zouden geen vergunningen meer mogen geven aan kinderboerderijen die niet 's avonds voor de dieren zorgen. Het houden van dieren is nou eenmaal geen kantoorbaan van negen tot vijf'', aldus Westerhof.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Debby

  Hallo Dafne,

  Mag ik beginnen te zeggen dat ik het totaal niet met je eens ben, je doet met dit bericht de mensen denken dat de medewerkers van de kinderboerderij hier schuld aan hebben..en dat vind ik niet correct.

  En dat de politie een buurtonderzoek moet starten, dat vind ik ook een onbenullig iets om te schrijven, daar zullen ze waarschijnlijk al na het SCHAAP mee zijn begonnen!!!

  Ook vraag ik me af waarom je na het slachten van het varken gelijk in je pen springt en niet na de slacht van het schaap!!! Is dit dier voor jou niet belangrijk genoeg om over te schrijven?
  Als het varken er niet achteraan was gekomen hadden we van jou nooit wat vernomen!! Gaat dit voor jou dan meer om de publiciteit dan over het arme varken?

  En dat de gemeenten geen vergunningen meer moeten verstrekken aan kinderboerderijen die niet 's avonds voor de dieren zorgen vind ik ook complete onzin!! Ze zetten 's avonds hun dieren in de stal, met eten, lekker in de warmte...wat kan je nog meer doen...
  Slaap jij ook op je "beloofde varkensland"?

  Ik vind dit een heel egoistisch artikel..want nogmaals als de schapen alleen waren afgeslacht en het varken niet dan hadden we van jou nooit wat vernomen! En dat vind ik niet correct, want een schaap is in mijn ogen net zoveel als een varken!!
  Maar bij jou is dat dus niet het geval!
  Dat vind ik heel triest want het schaap of misschien wel beide schapen hebben net zoveel geleden als het varken!! Of hebben schapen geen gevoel? Ik kan hier echt heel boos om worden, want als de varkens "bewaakt" moeten worden
  volgens jou...dan geld dat ook voor het schaap, het paard, de geit, en ga maar door....
  Je brengt het mooi door te zeggen "om het DIERENGEWELD tegen te gaan" maar het gaat jou puur om het varken en niet om het schaap...belachelijk!

  In plaats aan te bieden daar te gaan slapen zou ik me schamen en die mensen je excuus aanbieden!!

  Je had gelijk de dag na de schapen dit artikel moeten plaatsen...dan hadden meerdere mensen er misschien respect voor gehad!

 • no-profile-image

  Debby Addens

  Goh...wat een wijze uitspraak!!

 • no-profile-image

  realiteit

  mmmm, twee personen 365 dagen maal 16 uur = 11680 uur.
  Idealisme kent geen grenzen.

 • no-profile-image

  gert

  het houden van dieren is nou eenmaal geen kantoorbaan,dit is knap bedacht

 • no-profile-image

  spreekwoord

  hey daf, ik zeg maar zo!

  Als het varken over de dam is, volgen de schapen vanzelf!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.