Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Duitse varkensprijs 3 cent lager

Varkensvlees gaat tot begin volgende week goed prijshoudend van de hand. Hammen, buiten en wangen leveren een klein plusje op. Desondanks verlagen de Duitse slachterijen hun varkensprijzen volgende week met 3 cent naar € 1,80 per kg. Deze prijs ligt 36 cent per kg hoger dan begin september vorig jaar. De slachterijen verbeteren hun marges dus. Zij lijden nu verlies op het slachten van varkens.
Het is de vraag of varkensvlees eind volgende week nog prijshoudend van de hand gaat. Inkopers van varkensvlees weten dat de Duitse varkensprijs is gedaald en zullen dat aangrijpen om de prijzen voor varkensvlees te drukken.

prognose

lager

Laatste reacties

  • no-profile-image

    rustig blijven

    plus 5 komt eerst gezien het aan bod

  • no-profile-image

    jos

    "Self forfilling provocie" noemt men dit. Slachterijen moeten als het aanbod zo laag is maar beter hun best doen om aan de opbrengstkant een plus zien te krijgen om hun marge te verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.