Varkenshouderij

Achtergrond 174 x bekeken

De juiste informatie innemen

De periode van veel informatie breekt aan. Voed uw onderbewuste beslissysteem.

Komende weken zijn er in het Noorden op proefboerderij Nij Bosma Zathe en in het Zuiden op proefboerderij Vredepeel open dagen en demonstraties. In deze Boerderij blikken we op deze bijeenkomsten vooruit. En het zijn niet alleen deze bijeenkomsten. De twee genoemde markeren het einde van de zomer, het begin van wat het vergaderseizoen wordt genoemd.

Op 10 september, om er nog maar een te noemen, opent de Melkvee Academie haar academisch jaar. Een najaar en een winter lang hebben melkveehouders via dit kennisnetwerk-
systeem weer volop mogelijkheden om kennis en nieuwe inzichten op te doen en om hun eigen inzichten en ervaringen te toetsen aan die van specialisten en collega’s.

Het is goed en gemakkelijk via deze bijeenkomsten, en ook via de vele van toeleveranciers en afnemers, op de hoogte te blijven.
- Goed, omdat bij krappe marges voor een positief resultaat altijd volgens de laatste stand der wetenschap en vaktechniek moet worden gewerkt.
- Gemakkelijk, omdat je als boer alleen maar naar de bijeenkomsten of open dagen hoeft te gaan en te luisteren. Diep nadenken is niet nodig, aantekeningen maken evenmin. Gewoon luisteren en over het aangebodene wat babbelen is genoeg.

Over de focus op wat op een bijeenkomst voor u belangrijk is, hoeft u zich niet druk te maken. Die gerichtheid is er gewoon; ga maar na wanneer u ineens goed luistert.

Ook geen zorgen over wat u met de nieuw verworven kennis aan moet. Het slimme onderbewuste, de titel van een boek van psycholoog Ap Dijksterhuis, haalt de kennis uit uw onderbewuste wel op, wanneer dat voor onbewuste besluitvormingsprocessen nodig is.

De meeste keuzes die we maken, ook ingrijpende en zakelijke, maken we onbewust. Het is alleen een kwestie van het systeem voeden met de juiste informatie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.