Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs onveranderd

De afzet van biggen loopt binnen de vaste koppelingen goed. De export gaat echter moeizaam. Spanje laat het totaal afweten ten aanzien van de afname van Nederlandse biggen. Spaanse afnemers bestellen de dieren gewoon af. De Nederlandse biggen die wel naar Spanje gaan, brengen daar 1,5 tot 2 euro per stuk minder op.
Door de geringe belangstelling voor Nederlandse biggen vanuit Spanje moeten er noodgedwongen meer dieren naar Polen. Doordat Nederlandse vleesvarkenshouders minder slachtrijpe dieren afleveren, komen er bij hen in de stallen ook minder plaatsen voor biggen vrij. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders houdt zijn verwachtingsprijs voor volgende week onveranderd op 45 euro per stuk. De biggenprijs bleef vorige week ook gelijk.

prognose:

onveranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.