Varkenshouderij

Achtergrond 299 x bekeken

Bezoek aan de Queen

Mijn vrouw en ik zijn bij ‘de Koningin’ geweest. Niet op uitnodiging, het kostte wel een paar duiten. Maar dan krijg je ook wat.

De (para-)olympiërs die in Peking goud wonnen, werden uitgenodigd bij Koningin Beatrix voor het maken van een fotootje en het drinken van een kopje koffie. Mijn vrouw en ik behoren niet tot de categorie topsporters, maar tot de categorie ‘tobbende sporters’, daarom zijn we ook niet door Beatrix uitgenodigd. Wij zijn op bezoek geweest bij een iets ondeugender koningin, de koningin van de disco: Madonna.

Strak lichaam

Deze Queen, 50 jaar inmiddels, danst en swingt als een jonge godin op het podium. Een strak en afgetraind lichaam, met weinig kledingstukken én spannende netkousen. Zie ik Beatrix nog niet 1-2-3 doen, wellicht een ideetje voor Maxima, met haar Argentijnse temperament moet ze een heel eind kunnen komen.

Sticky and sweet-concert

Het Sticky and Sweet-concert was in Wenen, bezocht door 50.000 mensen waarvan naar schatting een derde deel uit Hongarije. De dimensies van een dergelijk concert zijn giga, dat was ook de belangrijkste reden dat ik dit wel eens wilde meemaken. Zo waren er 120 vrachtwagens nodig die al het materiaal transporteren, en vele honderden mensen die het podium opbouwen.

Op podium zouden 5.000 varkens passen

Een podium van 100 bij 50 meter, oftewel met mijn varkensachtergrond een stalletje met 5.000 vleesvarkens... Dat is geen kattenpis. En ze heeft twee sets podiums om van stad naar stad te reizen. De omzet op zo’n avond is ook gigantisch. Tickets deden tussen €95 en €335, zeg voor het gemak gemiddeld € 150. Met 50.000 betalende bezoekers is dat €7.500.000. Eten en drinken moest bij binnenkomst in een ton worden gegooid. Binnen kon je nieuw spul kopen: frisdranken €4, bier €4,50, een doos popcorn € 3,70. Als varkenshouder was het een gigaschok toen we een broodje bratwurst bestelden. Zo’n ding kostte non-de-ju €4! Het idee van een Italiaanse minister om op de prijsetiketten naast de verkoopprijs óók de betaalde prijs aan de boer te vermelden, vind ik een superidee! Dan had op deze braadworst € 0,50 gestaan.

Fantastische show

Het concert zelf was goed. Fantastische show en opzwepende muziek, en ik voelde mijn broek af en toe trillen... Niet van de opwinding voor Madonna, maar van het enorme volume van de muziek. Al met al een leuke avond. En petje af voor de Koningin!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.