Varkenshouderij

Achtergrond 306 x bekeken

Auto’s rijden op snelweg A59 tomaten tot puree

Automoblisten rijden op de snelweg A59 ter hoogte van Oosterhout tomaten tot puree.

Een vrachtwagen met tomaten is even daarvoor geschaard. Rijkswaterstaat moest vanochtend eén rijbaan in de richting Hooipolder afsluiten. Het duurde uren voordat de puree van het wegdek was verwijderd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van het ongeval was vandaag nog niet bekend. Foto Johan Wouters

Een bezoeker van Schiphol Plaza proeft een koekje van een kaasmeisje tijdens de boerenmarkt. De boerenmarkt staat acht weken lang op Schiphol. De kramen herbergen vers fruit, seizoensgroenten, authentiek gemaakte kazen, broden en andere specialiteiten. De markt is een samenwerking tussen Vrienden van het Platteland, Amsterdam Airport Schiphol en vier boerenondernemers: Warmonderhof (fruit en groente), Raspberry-Max (frambozen), Buurackers (zuivel) en ’t Cereaal (brood). Foto ANP

Bezoekers bekijken Sarepta mosterd op de tweede bodemgezondheidsdag die PPO vandaag organiseerde in het Limburgse Vredepeel. PPO test of dit gewas geschikt is voor biofumigatie, biologische grondontsmetting. Bij het verhakselen van het gewas komen stoffen vrij die wat betreft werking vergelijkbaar zijn met chemische grondontsmetting op basis van metamnatrium. "In Vredepeel onderzoeken we of en wanneer de toxische inhoud van de gewassen voldoende effect op de bodemgezondheid heeft", zegt PPO-onderzoeker Brigitte Kroonen-Backbier. De bodemgezondheidsdag werd goed gezocht. Foto Gé Hirdes

Medewerkers van Zachtfruitbedrijf Henk en Hiltje Sturing in het Drentse Hooghalen sorteren aalbessen voor de export. De bessen komen uit de koeling en worden via de veiling in Zaltbommel afgevoerd. Sturing heeft dit jaar met 17,5 ton een goede oogst gerealiseerd: 5 ton meer dan vorig jaar. Fruitteler Sturing biedt op zijn bedrijf ook zorg aan mensen met een lichte handicap, die zich willen voorbereiden op een functie in het bedrijfsleven. Foto Jan Bouwman

Een medewerkster van het biologische teeltbedrijf Hareko snijdt trostomaten voor winkels van Albert Heijn. Hareko is een dochteronderneming van Hartman, een vaste groenteleverancier van de supermarktketen. Hareko teelt diverse soorten tomaten, komkommer en paprika en werkt intensief samen met Horticoop voor de biologische gewasbescherming. Maar liefst drie keer per week worden in de kas sluipwespen en galmuggen uitgezet. De kans van aanslaan is dan maximaal. Foto Alex de Haan

Medewerker Hans Couwenberg van Schippers Bladel castreert biggen in de MS Pigsleeper. De Pigsleeper is het apparaat dat Schippers op de markt brengt. Daarmee is het mogelijk om de biggen onder CO2-verdoving te castreren. In de Pigsleeper kunnen drie biggen tegelijk worden verdoofd. Ook is het mogelijk een tweede apparaat op één gasfles aan te sluiten. Nadat de biggen aan het gas zijn blootgesteld is het mogelijk binnen 45 seconden te beginnen met castreren, vertelt Couwenberg. Schippers verwacht het apparaat tegen een prijs van 1.100 tot 1.300 euro aan te kunnen bieden. Foto John Claessens

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.