Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Verslagenheid

Het bericht dat Stef ernstig ziek was en met spoed naar Nederland werd gebracht, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Amper twee maanden later is hij overleden.

Het leven kent zeer onaangename kanten. Begin juni schreef ik de weblog Sterkte voor Stef! om hem een hart onder de riem te steken. Hij werd plots geconfronteerd met een zeer ernstige ziekte. In de nacht van 29 juli is Stef reeds overleden. Slecht 30 jaren jong. Hartverscheurend.

In Hongarije werkte Stef bikkelhard aan de toekomst. Tezamen met Hanny en de kinderen Jana en Daan. Een woonhuis, een varkensbedrijf, de bloementeelt, de begeleiding van Nederlanders die in de agrarische sector een bedrijf zochten. Hij zag de kansen én ging ervoor. Op eigen kracht en vol overgave. Diverse malen hebben we elkander gesproken, veelal ging het over de varkens. Hij had een realistische kijk, had kennis van zaken, en was een gemoedelijke vent. Een prima gesprekspartner dus.

Het bericht dat Stef ernstig ziek was en met spoed naar Nederland werd overgebracht, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Dit kón gewoon niet waar zijn. Dacht én hoopte ik. Stef, die levenskrachtige jonge vent die veel aandurfde en vol optimisme de toekomst inkeek. Stef, die jonge vent vol energie en overgave, nooit de moed opgevend, en altijd bereidt om iedereen te helpen. En die Stef, kreeg plots te maken met een oneerlijke strijd tegen een vreselijke ziekte. Helaas was het Stef niet gegeven om zijn dromen te verwezenlijken. Het leven kent zeer onaangename kanten.

In mijn herinnering blijft die fijne, positieve, hardwerkende jonge Stef. Een voorbeeld voor velen.

Stef, rust in vrede.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jos

    Inderdaad het is ontzettend jammer dat zo'n jonge, energieke en fijne vent zo vroeg sterft. Sterkte voor alle mensen die hem kende.

Of registreer je om te kunnen reageren.