Varkenshouderij

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Rat wordt duur betaald

De explosieve stijging van de inflatie is de rat in Cambodja het afgelopen jaar vier keer zo duur geworden.

Door de sterk gestegen prijzen van varkens- en rundvlees kiezen veel Cambodjanen steeds vaker voor het goedkopere vlees van de rat. De groeiende vraag heeft echter ook de prijs van rat inmiddels aanzienlijk verhoogd.

Een kilo rattenvlees kost daardoor nu 5.000 riel (ongeveer 80 eurocent). Dit is nog altijd wel aanzienlijk goedkoper dan een kilo rundvlees, waar momenteel ongeveer 20.000 riel voor moet worden neergeteld.

De rat is niet alleen een uitkomst voor arme Cambodjanen, maar levert ook een bijdrage aan de export van het land. Ambtenaren van het ministerie van Landbouw schatten dat Cambodja elke dag ongeveer een ton levende ratten levert aan Vietnam.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    arend

    als de rente nog een paar % stijgt wordt het hier ook wel lucratief ze te fokken?

Of registreer je om te kunnen reageren.