Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Notering vleesvarkens verhoogd

Was in week 30 de notering van vleesvarkens nog onveranderd, in week 31 hebben de Nederlandse slachterijen de eerdere verhoging van varkensprijzen in Duitsland wel doorgevoerd. Die verhogingen zijn een gevolg van de onderbezetting aan de slachtlijnen. Die hangen bij de Oosterburen maar voor 80 % vol. In Nederland zijn de prijzen met 3 cent verhoogd naar € 1,68 (Vion). In week 31 zijn de noteringen in Duitsland gelijk gebleven.
Of die verhoging van prijzen de komende periode zal doorzetten is nog maar de vraag. Er ontstaat steeds meer druk op de markt door de importstop van Rusland voor vlees van Deense en nu ook voor een aantal Duitse slachterijen. De Nederlandse exporthandel kan daar goed op inspelen.
De afname van de onderdelen in de handel gaat wat beter. Er is veel vraag naar bijproducten. De belangrijkste onderdelen als hammen en schouders plusten 3 tot 5 cent. De vleeshandel heeft het moeilijker met de prijsverhoging, wat de komende weken de prijs onder druk zal zetten. Er is weinig aanbod en de verwachting is dat de slachterijen de komende week niet veel meer willen betalen.

Prognose:

prijs wijzigt niet.

Dick Duindam

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  Duitsland zal dat wel bepalen dick ......

  t is een rampzalig jaar voor de primaire sector , indien er volgende jaren nog varkens moeten afgeleverd worden zal die prijs best nog gaan stijgen man ! de faillissementen staan aan de deur

 • no-profile-image

  nieuwsgierig

  dat weet ik nog wel niet peterke, wie is uw voerleverancier en wie slacht uw zwijntjes ? want ik ben nog niet aan een faillissement toe...

 • no-profile-image

  Patrick

  Proficat Dick

  Goede omschrijving van de zaak!
  Het enige wat ik daar nog aan toevoeg is volgend feit .
  Aangezien de koopkracht in meerdere EU landen terug zéér laag is raken stockage en frigo's bij supergiganten ook maar niet voldoende leeg om bij te bestellen.
  aanbod hoe groot dan ook speelt hier geen rol want de supermarkt schuur is al eens vol ... .
  Verbruik en (inhoud) tussenstockages in de meeste landelijke hoofdzetels van supermarkten zijn een niet te onderschatten marktbeinvloedenaar ,, een parameter die meestal niet naar buiten word gebracht"

 • no-profile-image

  harm

  dit aard naar chantage en kartel afspraken van de superketens , hoezo vrije markt en de markt zijn werk laten doen??????

Of registreer je om te kunnen reageren.