Varkenshouderij

Achtergrond 160 x bekeken

Notering vleesvarkens onveranderd

De notering voor de vleesvarkens is deze week zowel in Nederland als bij onze Oosterburen wederom gelijk gebleven. De handel wordt door verschillende insiders omschreven als zeer moeizaam. Het aanbod en de vraag naar varkens houden elkaar redelijk in stand. Iedereen neemt kennelijk een wat afwachtende houding aan. Daar komt bij dat de Europese Unie de exportrestitutie voor vers en ingevroren varkensvlees opnieuw op nul heeft gezet. Vooralsnog heeft dat nog weinig invloed gehad op de prijsvorming omdat de lopende contracten eerst nog worden afgewerkt. Misschien dat daarna, wellicht pas in oktober, de invloed ervan op de markt te merken zal zijn. De handel is erg afwachtend en kijkt naar elkaar. De algemene tendens is ongewijzigd en in heel Europa zijn de noteringen niet gewijzigd.
De handel in vleesonderdelen is nog niet goed op gang gekomen. In de komende weken, als de vakantieperiode voorbij is, zal dat ongetwijfeld verbeteren. Op dat moment krijgen de slachterijen waarschijnlijk weer wat meer lucht en wellicht heeft dat een positieve invloed op de notering van de vleesvarkens.

Prognose:

vleesvarkens onveranderd

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.