Varkenshouderij

Achtergrond 394 x bekeken 33 reacties

Jacht op elfjarige die megazwijn 'doodde'

De elfjarige Jamison Stone, die vorig jaar met een nepbericht in het nieuws kwam omdat hij een enorm wild varken van bijna 500 kilo zou hebben afgeschoten, wordt achtervolgd door dierenactivisten.

De jongen wordt gestalkt, krijgt doodsbedreigingen, nachtelijke telefoontjes en haatmails. De ouders van de jongen wijten dit aan het optreden van Rhonda Roland Shearer, een New Yorkse dierenactiviste die stelde dat het neerschieten van het varken neerkwam op dierenmishandeling. Dat mondde uit in een website en een petitie om de jongen te vervolgen. Dat bleek niet mogelijk, maar het kwaad was daarmee geschied.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees

  Bij mij betaald de jager €2.50 euro per ha, er wordt hier weidelijk gejaagd, ik kan het hele jaar genieten van hazen fazanten reeën, zou ik mijn grond verhuren aan de heren tandartsen, doktoren en advocaten voor €25.00 euro per ha, zou er op/in mijn grond helemaal geen wild meer zitten.
  En wat het verhaal van de jongen betreft, of het nou waar of niet waar is, dat er mensen zich de moeite nemen om uberhaupt iemand te bedreigen voor zoiets, zijn ze toch echt zielig! maak je druk om dingen die echt belangerijk zijn, stadse fratsen zijn het, mensen die uit "het beton"komen en weten wat er zich op platteland afspeelt, of stadjers die toevallig op het platteland een huis gekocht hebben en "last" hebben dat er gejaagd wordt, dat er mest uitgereden wordt (stank) dat er geoogst wordt (lawaai) etc., pas je aan stadse rakkers of ga a.u.b. terug naar de grote stad en val ons niet lastig met je gezever etc.

 • no-profile-image

  hertogs

  Hee Zeeuw-vlaanderen. Jij bent blijkbaar dezelfde kwiebus als weidestein. jyllie zijn stemmingmakers. kletsen als een kip zonder kop. ik kom echt niet uit de stad, ben zelfs een boerenzoon. maar wat er allemaal gebeurt op het gebied van diervriendelijkheid in ons land is soms ten hemel schreiend. Jagers en boeren doen hier volop aan mee. Welke boer durft te zeggen dat hij diervriendelijk is als hij zijn grond verpacht aan een stel idioten die met een jachtgeweer op weerloze dieren gaan staan te knallen. Als jij dat niet snapt, Zeeuwsvlaanderen is er echt iets met je iq.

 • no-profile-image

  almelo

  dieren actievisten die moet je vervolgen .

 • no-profile-image

  Rationeel Dier

  Jagen is natuurlijk! Wat is beter? Een normaal stukje vlees op je bord van een gedomesticeerd dier, of een stukje vlees van een dier die is geboren en getogen in de natuur. Wild is het meest biologische stukje vlees! Bovendien is het hypocriet om wel vlees te eten, maar het zelf niet te willen doden of te slachten. Elke jager in dit land heeft eerbied voor het wild en het jachtveld, en zal dus nooit en te nimmer een dier onnodig laten lijden, het geschoten wild weggooien of de populatie uitroeien. Een jager heeft een ongekende kennis van en betrokkenheid met het wild en de natuur, daar kan geen milieu/dier activist tegenop! Wakker dier, waarom wordt een biologische veehouder geprezen en een jager verafschuwd????

 • no-profile-image

  jan

  ik lach me rot hier om deze reakties!
  Die "hertog" das toch gewoon een boerke uit brabant die graag reakties krijgt, door de boel wat op te naaien! Allemaal flauwekul, maar wel leuk om te lezen heel die zooi hier! Maar eigelijk heb ik hier helemaal geen tijd voor... Maar tis gewoon te leuk!

 • no-profile-image

  HERTOGS

  Hoi Weidestein. Nee kwiebus, dat doet Wakker dier niet. Geen onjuistheden verspreiden. Het is juist goed dat dergelijke bewegingen er zijn. anders zou de dieren mishandeling in Ned. nog groter zijn. Protesteer dus openlijk tegen plezierjacht en andere niet tolereerbare zaken tav dieren. Verspreid geen onwaarheden die ongewenste stemming oproepen.Of is dit allemaal te moeilijk voor jou????

 • no-profile-image

  IK

  Sorry Hertogs, maar als er één groep is die doelbewust en zeer gericht bezig is met stemmingsmakerij, en daarbij zelf geen enkele moeite hebben om hele en halve onwaarheden te verkondigen dan zijn dat wel de dierenrechtenactivisten. Het doel heiligt de middelen daar.

  Helaas bestaan die groepen vaak voor de overgrote meerderheid uit stadse sentimentele knuffelaars, die in elk geel kuikentje een lief eendje en een lief kipje zien, ondanks dat een deel van die mensen het verschil aan de kuikens niet eens kan zien!

  Laat die groepen nu eerst eens met eerlijke, objectieve en vooral ongekleurde informatie komen, en hun echte agenda eerst eens openbaar maken (het volledig verbieden van het houden van dieren op welke mogelijke manier dan ook). Benieuwd of ze dan nog steeds zoveel mensen achter zich zouden zien, maar daar beginen ze dus al, door hun eigen medestanders in het duister houden....

 • no-profile-image

  Hajo

  vindt het inderdaad wel vreemd dat iemand zich ikke uit zeeuws-vlaanderen noemt en andere rare benamingen.
  Ik kom uit zeeuws-vlaanderen en durf gerust mijn naam en woonplaats te noemen,ben het vaak niet eens met de strekking van de artikelen en ook vaak wel eens
  maar als je je naam niet durft te noemen dankun je beter zwijgen.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Freek,

  Er is ook aangetoond, dat hij niet zo groot was.
  Maar was daarom nog wel groot.

 • no-profile-image

  hertogs

  boeren die hun land verpachten voor de jacht zijn gewoon even natuur-crimineel als zij die er gaan jagen. men moest dan ook zowel die boer als die jager onverdoofd castreren. daar zou niks mis mee zijn. Nu weet ik dat die boeren vinden dat ik een laag iq heb, maar dat is niet zo. Die boeren blijven gewoon boeren. Dus castreren die hap

 • no-profile-image

  pffffffffffff

  Dierenactivisten zijn moordenaars !!!
  Kleine kinderen vervolgen, en brand stichten als kinderen liggen te slapen.
  Wat zijn dat voor soort mensen ?
  Onmiddelijk stoppen met subsidie te geven. Geld van de maatschapij gebruiken om mensen angst aan te jagen.
  Dan ben je echt door en door slecht

 • no-profile-image

  Lakker bier

  Hips, znet een lekkerrr pilzje en een zegeheel varkken op ze BBQ en opgevreten. Lekker is het leven proozzt.

 • no-profile-image

  loodje

  Ik ben tevreden met de prijs, hiervoor doen de jagers goed werk maar ik was gewoon benieuwd wat er in den landen betaalt wordt

 • no-profile-image

  hendrikus

  en hendrikus schiet vrolijk verder,nu even paar duiven voor de soep,die zitten er genoeg voor de maishoop [wij betalen 2,50 per hectare] zeg hertog ossen ben jij al slachtrijp

 • no-profile-image

  johan

  En wanneer wordt die krankzinnige hertogs opgepakt bij de politie? Hij heeft een IQ nog lager dan een varken. Hij blijft discrimineren tegen elke boer terwijl hij weer aan tafel zit te vreten. De politie dient hem zo vlug mogelijk op te sporen en castreren nee, onthoofden met een zaag.

 • no-profile-image

  heere boer

  Val ons niet lastig met je eigen tekortkomingen hertogs of ga anders maar weer terug naar brazilie.

 • no-profile-image

  hertogs

  er zijn geen grotere bijstandslopers dan boeren. Met al die subsidies moeten die lui ande vreet worden gehouden. belachelijk en dan ook nog een grote mond en doen alsof de wereld van hun is. Nee nee, n'n boer en een zog hebben nooit genog

 • no-profile-image

  freekmelktkoeien@hotmail.com

  welke idioten geloven dat een 10 jarig mannetje een 500 kg (zo groot als een koe) varken heeft geschoten. je zou als dat waar zou zijn beter boos kunnen worden op de eigenaar van dat varken want dat varken is veels te vet en zou anders toch wel dood gaan aan een hard aanval

 • no-profile-image

  Dirk

  Thieme, Wakker Dier en overig tuig zal binnenkort wel de strip : Asterix & Obelix gaan verbieden, daar worden everzwijnen (wilde varkens) bruut gedood door beide helden.
  Zo'n verhaal is dus enorm slecht voor de jeugd, met als gevolg dat ze zwijnen gaan doden.
  Dus na de vakantie van onze tweede kamer zal ons marianneke wel weer met iets zots komen.
  Ik kan haast niet wachten totdat die clowns weer terug zijn.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Loodje,

  Ben jij tevreden met die prijs? Dan is het toch goed.
  Als je te veel vraagt, blijft er weinig wild over, omdat ze jou land max. willen benutten. Goeie jagers weten de grensen.

  Misschien kan M. Thieme hier wel antwoord op geven. Haar nieuwe vriend is ook jager.....

 • no-profile-image

  weer die

  Hey Hertogs, ouwe ..... heb je onderhand je aambeien niet plat gezeten? Op bijna elk artikel is wel een reactie van jou terug te vinden. Dat die bijstands computer van jou nog niet is gecrashed.
  Verder denk ik dat niet alleen de boeren weten dat je IQ laag is, volgens mij mislukt elke sollicitaie bij jou. Als de vragen iets boven het nivo van 1e klas lagere school uitkomen ga je plat. Gezien je reactie, heb je nog steeds een leeg hoofd en een zere reet. Toch moppie?

 • no-profile-image

  met IQ van Hertogs

  In eerdere reacties op artikelen van Hertogs uit Oss is al gebleken dat het IQ niet hoog in te schatten is.

 • no-profile-image

  boer

  Terroristen zijn het, die actievisten, net als hier wakker dier, varkeninnood en pvdd. Zij hadden ook deze oproep kunnen doen. Geeft aan wat voor soort "mensen" dat zijn.......

 • no-profile-image

  harm

  heey hertogs ben je wel lekker man weet jij wel eens hoeveel geld wij verspillen aan de varkenshouderij ??
  of aan transport??
  en die ene van wakker dier jullie zijn allemaal gek!!! wij betalen meer dan miljoenen voor die schuren en voor die speeltjes!!! en dan nog over dat diervriendelijk transport men vader had een nieuwe trailer gekocht en die moest hem laten aan passen voor 50.000,-
  omdat hij niet diervriendelijk was srry hoor maar mij gaat dit te ver
  en die hertogs gaat ie ons een beetje uitschelden voor hoer!

  ik ben boer en daar ben ik TROTS op!!

  en ik ben 14 jaar oke

  ps ik weet niet waar de wereld naar toe moet met mensen zoals hertogs en wakker dier.

 • no-profile-image

  zelfs rijmen is

  Hey Hertogs je kunt rijmen en zelfs dichten. Dan zeg ik "stop een banaan ik je uitgewoonde reet". Dat rijmt misschien niet, maar het dicht wel. Doei moppie. Hoorde laats van je lover dat je een beetje te veel kruiden hebt gegeten. Z'n éénogige slang heeft drie dagen in de fik gestaan. Voor zover mijn meneing voor wat Hertogs voor stelt als .... tja als wat eigenlijk?

 • no-profile-image

  loodje

  Nu snap ik het niet meer. We hebben "a wakker dier" die goede verhalen schrijft, vroeger hadden we "wakkerdier" die erg dom was en nu komt er "EEN wakker dier" bij die ook al zo zit te zevelen. Maar goed nu we het toch over jagers en jagen hebben, ik verhuur mijn grond aan natuurbeheerders en ontvang daar € 10 per hectare voor. Ik was benieuwd hoeveel jachtgeld er elders in het land betaalt wordt...

 • no-profile-image

  De Heer Hertogs

  Hee "zelf rijmen", kun je het niet winnen van mij, kwiebuske. Je bent zeker boer en anders jager. Zorg ervoor dat je geen kinderen krijgt, want dat zou de boerenmaatschappij nog erger verzieken.
  "Jager of boer?, alle twee afkomstig van een hoer!! Goeie of niet!!

 • no-profile-image

  hajo

  was nog vergeten te reageren op het artikel.
  de verspreiders van het verhaal en de foto dachten zeker een lekkere smak geld te verdienen.
  domme gedachten aangezien alle foto's die over extreme dingen gaan heel goed worden geanaliseerd.

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Zoiets als Wakker Dier ook doet of soortgelijke organisaties in Nederland....

  Dus mensen die dit zielig vinden en lid zijn van zo´n club moeten zich maar afvragen of ze dat willen blijven!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Hallo Hertogs uit Oss,
  Laat je niet opnaaien door jaloerse lieden, die met een variant op mijn naam
  trachten de boel hier te verzieken!
  Jij herkent de stijl én inhoud van -een wakker dier - toch wel?
  Er schrijft maar één wakker dier hier!
  Die ondertekend ALTIJD met: >een< wakker dier weidestein.
  Dus NOOIT met >a< wakker dier of weet ik wat voor varianten.
  Mijn imitators zijn foute klanten....die weten niet van wanten.
  De redactie zou er goed aan doen om dergelijke lieden een ban op te leggen.
  Kennelijk ben ik niet met argumenten onderuit te trekken en dan zijn er altijd van die gekken die voor minder fraaie methoden kiezen.
  Dat zegt genoeg over dergelijke lieden dacht ik zo Hertogs (hoofdletter).
  Voor de goede orde deel ik jou nog even mee, dat ik mij zodanig goed kan verenigen met jouw inzending alhier, dat ik het m.b.t. tot die fouterik uit amerika aan jou overlaat om de fouterikken hiero van repliek te dienen.
  Daar acht ik jou zeer wel toe in staat.....zeker als het over zoiets walgelijks als "jagen" (moorden) gaat.
  groeten van: een wakker dier

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Wakker Dier,

  Tuurlijk joh...
  Stemming makerij doet Wakker Dier echt niet aan..... geloof het zelf!!!

  Trouwens nick is niet gelijk aan jou, dus waar maak je druk om?
  Gebruikt wakker dier ook niet de zelde tune voor kip, alleen de tekst is anders.
  Dus niet zo´n groot verschil he.

 • no-profile-image

  boer

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.