Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 7 reacties

Greenpeace wuift beschuldiging vissers laconiek weg

Greenpeace wijft de beschuldiging van 'criminele actiegroep' laconiek weg. "Het is niet interessant dat iemand ons bepaalde namen geeft", reageert Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren tegenover Novem.

Voorzitter Ben Daalder van de Federatie van Visserijverenigingen noemde de organisatie een criminiele actiegroep, naar aanleiding van de grote rotsblokken die Greenpeace maandag in de Noordzee stortte om vissers te hinderen.

Eerder spuiden de Noordzeekustgemeenten al hun ongenoegen over de actie. Ook de VVD liet haar ongenoegen blijken. "Niet de vissers overtreden hier de wet, maar Greenpeace zelf."

Greenpeace heeft de afgelopen weken tientallen rotsblokken van enkele tonnen bij het Sylter Buitenrif ten noordoosten van Groningen gestort. Volgens Van Tongeren is dat gebied door de Duitse overheid aangewezen als beschermd natuurgebied, maar wordt er niet gecontroleerd in het reservaat. "Dus nemen wij het voortouw om het leven in de zee te beschermen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkboer

  Die greenpeace-directeur kan beter in de polietiek gaan: bij GroenLinks hebben ze nog een vacature!!!
  Dat is de plek waar je wat bereiken kunt met democratie dingen voor elkaar krijgen en niet met criminele activiteiten.
  Wijnand Duyvendak wist dat ook maar had een besmet blazoen. Toch jammer want hij had best goede ideën. Wie weet zien we over een aantal jaren Volkert van der G ook wel in de Kamer,-))

 • no-profile-image

  gert

  dit wordt getollereerd in nederland,linkse activisten kunnen rustig hun gang gaan

 • no-profile-image

  belastingbetaler

  Kunnen ze niet beter wat zinnigs gaan doen (er is werk genoeg in de land en vooral tuinbouw!!!)

 • no-profile-image

  a nonymus

  ja, onze geliefde miljeuterroristen zyn nooit te beroerd om HUN recht in HUN EIGEN hand te nemen. toch mooi dat dit alles uit de algemene middelen gefinancierd kan worden. staatsterrorisme dus. ben ik helemaal voor. 8bbxg8 jammerdatiknietbezopenbenanderskoniktvastveeelbeterlezenaffynwezullenwelzien.

 • no-profile-image

  eerlijke

  Ik zou als visser de rotsblokken uit het water halen en "afleveren" op het schip van greenpeace. Het vindersloon mogen ze houden.
  Hebben ze bij greenpeace gelijk een duikboot in hun assortiment.

 • no-profile-image

  mitie

  ministerie van l.n.v. maakt nog gebruik van hun adviesen en hun gestuurde rapporten;werkt dus mee aan deze criminele werk van duivendak;;ze worden nog gesubsideerd ook ;wil donner ons laten doorwerken tot 70 jaar omdat de vergrijzing niet te betalen is ;;stop die subsidie's aan al die stichtingen;

 • no-profile-image

  Pore Lonesome Cowboy

  Justitie kan Greenpeace in ieder geval pakken op het dumpen van afval. Probeer als boer maar eens een vracht puin te gebruiken voor erfverharding of iets dergelijks, heb je direct de milieupolitie op de stoep staan.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.