Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Overname Grampian door Vion goedgekeurd in Brussel

Vion heeft van de Europese mededingingsautoriteiten toestemming gekregen voor de overname van het Britse vleesbedrijf Grampian.

Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De toestemming is onvoorwaardelijk en komt volgens directeur communicatie Marc van der Lee op het verwachte moment: eind juli. Van der Lee: "we zijn blij dat de toestmming onvoorwaardelijk is. We kunnen nu de laatste hand leggen aan de overname en we verwachten dat die over ruim een week helemaal is afgerond."

Het ligt in de bedoeling dat de activiteiten van Vion en Grampian in het Verenigd Koninkrijk worden geïntegreerd in een nieuwe divisie Vion UK, die rechtstreeks wordt aangestuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Met Grampian haalt Vion een bedrijf binnen met een omzet van 2,5 miljard euro (1,7 miljard Britse ponden). Grampian is één van de toonaangevende Britse voedingsmiddelenbedrijven die de supermarkten voorziet van kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Er zijn productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en in Thailand.

Eén reactie

  • no-profile-image

    johan

    1.7 miljard pond is ongeveer 2,1€ en wat wisselgeld
    Geef mij het verschil met die 2,5 miljard

Of registreer je om te kunnen reageren.