Varkenshouderij

Achtergrond

Overname France Hybrides afgerond

Het Franse varkensfokkerijbedrijf France Hybrides wordt definitief geïntegreerd in Hypor, de varkensfokkerijdivisie van Hendrix Genetics.

Hendrix Genetics en het bedrijf Sofiprotéol hebben daartoe deze week een overeenkomst ondertekend. De getekende overeenkomst houdt ook in dat Sofiprotéol een aandeel van 12 procent in Hendrix Genetics verwerft. Er ontstaat een strategische alliantie waarin de partijen zich willen focussen op groei en consolidatie in de diergenetica en biotechnologie.

Met de nu getekende overeenkomst is het overnameproces van France Hybrides afgerond. De plannen daartoe werden in januari bekend. Hendrix Genetics verwerft met France Hybrides belangrijke marktposities in Frankrijk, Tsjechië en Vietnam.

De komende tijd gaat Hendrix Genetics de fokkerij van Hypor en die van France Hybrides stroomlijnen en integreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.