Varkenshouderij

Achtergrond 212 x bekeken 2 reacties

NVV: ministerie is onzorgvuldig bezig

Het ministerie van Vrom gaat gegevens uit de IPPC-database beschikbaar stellen aan de Europese Commissie, terwijl deze niet kloppen.

Dat concludeert Wyno Zwanenburg, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), na een steekproefsgewijze controle van de database. In de IPPC-database worden de werkelijke emissies en de emissies volgens de vergunning verzameld van bedrijven die aan de IPPC-richtlijn moeten voldoen. In deze lijst staan onder andere slachterijen en veehouderijbedrijven. In totaal staan er 600 bedrijven in de database, geregis­treerd door lokale overheden.

De NVV controleerde de gegevens van enkele varkensbedrijven en concludeerde dat het bestand voor deze sector niet representatief is. De bedrijven bleken niet IPPC-waardig, in een vergunningentraject of zelfs gestopt.

Het ministerie is zeer onzorgvuldig bezig. "Het is de verantwoordelijkheid van de landelijke overheid om de informatie van lokale overheden te controleren op juistheid", vindt Zwanenburg. De vakbond is van mening dat dit de onderhandelingen over de milieurichtlijnen onder druk zal zetten. Vrom was gisteren nog niet in staat te reageren.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vd berg

    Goed werk Wyno, opkomen voor die boeren, de overheid is onbetrouwbaar en onkundig. Het enigste betrouwbare wat we van de overheid mogen verwachten, is dat ze alles er aan zullen doen om de boeren tegen te werken. Doorzetten!!!!! mijn zegen heb je.

  • no-profile-image

    knorine

    klasse werk van de NVV

Of registreer je om te kunnen reageren.