Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs onveranderd

De beurscommisie in Vleuten houdt haar biggenprijs deze week onveranderd op 26 euro per stuk. De vaste koppelingen tussen de vermeerderaars en vleesvarkenshouders lopen goed. De laatstgenoemden verwachten dat de vleesvarkensprijzen over vier maanden aantrekken door een afnemend aanbod aan slachtrijpe dieren. Daarom leggen zij maximaal biggen op.
Het grote probleem zit bij de biggenxport. Buitenlandse vleesvarkensghouder hebben minder vertrouwen in een fors stijgende varkensprijs dan de Nederlandse vleesvarkenshouders. Zodoende loopt de export moeizaam. Biggenexporteurs hebben moeite om hun wagens vol te krijgen voor export. Vermeerderaars willen de biggen niet altijd meegeven voor de prijzen, die exporteurs bieden.

prognose

onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.