Varkenshouderij

Achtergrond

Voetbalsupporter Nederlands elftal maakt reclame voor kaas

Deze Nederlandse voetbalsupporter maakt wel op een heel bijzondere manier reclame voor Nederlandse kaas.

Hij draagt een tulband in de vorm van een ronde kaas met een molentje op zijn hoofd. Het is te hopen dat het Nederlands elftal zo goed blijft presteren als afgelopen maandagavond tegen Italië. Toen wonnen de Nederlanders met 3-0 van de regerend wereldkampioen. Hoe meer wedstrijden het Nederlands elftal speelt, hoe vaker de kaas in beeld komt. Foto ANP

Op de A15 ter hoogte van Tiel kantelde de vrachtwagen met daarin 160 varkens. Volgens de ANWB zijn er varkens ontsnapt die over de weg liepen. Het verkeer werd omgeleid. De vrachtwagen werd vermoedelijk geraakt door een andere wagen en is gaan slingeren. De chauffeurs van beide vrachtwagens zijn ongedeerd. Foto William Hoogteyling

Het kadaver van een Schotse Hooglander op de Terletse Heide verkeerd in het laatste stadium van ontbinding. Van het imposante dier resteren nog botten en huid. Vossen, buizerds, wilde zwijnen, raven en aasetende insecten hebben de afgelopen weken hun werk gedaan. Natuurmonumenten voert dode Hooglanders meestal direct af. Dit exemplaar is nog niet opgemerkt door de terreinbeheerder. Bij twijfel over de gezondheidstoestand gaat het dier voor onderzoek naar de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Foto Jan Vullings

Geheel in stijl zitten de broers Henk-Jan (links) en Anko Hofman uit het Groningse Leens op de selectiekar. "Het heeft geholpen, dus we houden gewoon vol om het Nederlands elftal op deze manier te steunen", zegt Anko. Ondanks de versieringen kunnen de mannen zich nog goed concentreren op het werk. "Het is belangrijk dat je je gezicht uit de zon houdt, zodat je heel geconcentreerd naar de aardappelen kunt kijken. Een pet werkt hiervoor het beste en met deze hoed gaat het ook prima." Foto Jan Bouwman

Bezoekers van de bodempraktijkdag discussiëren rond een profielkuil. Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.