Varkenshouderij

Achtergrond 268 x bekeken 2 reacties

Vion doet grote overname

Vion verschaft zich met de aankoop van Grampian een belangrijke positie op de Britse markt.

Grampian is een van de grootste vleesbedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Het Britse bedrijf verkeerde de laatste jaren in een moeilijke positie, als gevolg van een verkeerd uitgepakt expansiebeleid. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteit.

"Wij beschouwen de Britse markt als zeer aantrekkelijk. Op het gebied van gemaksvoeding zijn ze verder in ontwikkeling dan in Nederland. Wij als Vion willen juist in die markten toegevoegde waarde ontwikkelen", aldus directeur communicatie Marc van der Lee van Vion.
Van der Lee verwacht niet dat veehouders in Nederland direct veel zullen merken van de aankoop. "Wij redeneren vanuit de markt. De zelfvoorzieningsgraad voor varkensvlees in Engeland is onvoldoende. Dat schept mogelijkheden."

Vion wil Grampian integreren met de andere Britse activiteiten in een nieuwe Vion-divisie Vion UK. De nieuwe divisie zal rechtstreeks bestuurd worden vanuit het Verenigd Koninkrijk en komt onder leiding van Ton Christiaanse. Peter Barr, voormalig voorzitter van de Britse Meat and Livestock Commission wordt bestuursvoorzitter van Vion UK. Vion heeft nu vier bedrijfsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, waaronder baconfabrikant Key Country Foods .

Laatste reacties

  • no-profile-image

    H.

    NEMEN ZE OOK ALLE VAKENSBEDRIJVEN OVER DIE HET DOOR DEZE PRIJZEN NIET REDDEN,WAND DE BELOOFDE PRIJZEN WAS VAN KORTE DUUR.

  • no-profile-image

    mari

    we merken wel direct iets namelijk - 5 cent / kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.