Varkenshouderij

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

Varkensprijs moet inleveren

De varkensprijs kan het niveau van vorige week niet vasthouden. Vion verlaagde zijn bordesprijs gisteren met een stuiver tot €1,55 per kg geslacht-gewicht. Hilckmann gaf vorige week al aan dat hun roepprijs 5 cent zakt deze week. Een complete verrassing is de stap die beide slachterijen zetten zeker niet.
Duitse slachterijen klaagden vorige week steen en been dat hun roepprijzen minstens 8 cent per kg te hoog liggen. Desondanks houden zij voor deze week hun roepprijzen gelijk. De vleesverkoop moet heel snel aantrekken, anders lijkt het onafwendbaar dat in Duitsland de noteringen ook zakken eind deze week. Want zo goed als het salesbericht van Vion gisteren deed vermoeden, is de handel zeker niet. Veel onderdelen van het varken worden voor minder geld verkocht.
De levende export verloopt minder soepel. Duitse slachterijen smoren de aanvoer en Oost-Europeanen betalen minder voor de varkens.

prognose

dalend

Eén reactie

  • no-profile-image

    chauffeurke

    daar gaan we weer ,,tjonge jonge zeg

Of registreer je om te kunnen reageren.