Varkenshouderij

Achtergrond 550 x bekeken

Samenwerking varkens-KI rond: Preferent KI

De activiteiten op het gebied van varkens-KI van Van Gennip, PIC en Hypo/Parvak zijn ondergebracht in Preferent KI.

De nieuwe landelijke organisatie heeft een samenwerkingsverband gesloten met de coöperatieve KI Twente. De productie en distributie van de genetica van Preferent KI worden in Twente door KI Twente verzorgd.

Van Gennip heeft een meerderheidsbelang van 55 procent in Preferent KI. Hypor neemt voor 35 procent deel, PIC voor 10 procent. De organisatie kent vijf productielocaties: Lierop (tevens hoofdkantoor), Best, Vijlen en twee in Staphorst. De lab- en distributiecentra zetelen in Lierop en Staphorst. Harrie van Gennip is directeur van Preferent KI.

De drie dragende organisaties tekenden begin dit jaar een principe-overeenkomst voor de bundelingen van hun activiteiten bij de varkens-KI. Preferent KI wil zich onderscheiden door zich sterk te richten op kostprijsbeheersing én door sperma van zowel fok- als eindberen met een zeer hoge gezondheidsstatus te leveren. Preferent KI is van plan nog meer KI-activiteiten in Nederland te bundelen

Of registreer je om te kunnen reageren.