Varkenshouderij

Achtergrond

Opnieuw grote fusie in Europese vleessector

De Amerikaanse vleesgigant Smithfield, in ons land eigenaar van Stegeman, wil zijn Europese activiteiten samenvoegen met die van het Spaanse Campofrio.

De aankondiging volgt op de overname van Grampian door Vion en het bericht dat het Braziliaanse Marfrig de Europese vleesactiviteiten van de OSI-groep - waaronder Albert van Zoonen in Schagen - overneemt.
Smithfield heeft al enkele jaren ongeveer een kwart van het Spaanse bedrijf in handen. De Europese tak Groupe Smithfield is in 2006 ontstaan door de samenvoeging van Groupe Jean Caby met de vleesactiviteiten van Sara Lee. Het bedrijf voert naast Stegeman ook vleesmerken als Aoste en Marcassau en de producten onder het merk van Weight Watchers.
Groupe Smithfield kwam met 6.200 werknemers vorig jaar op een omzet van 1,2 miljard euro en heeft vestigingen in Frankrijk, België, Portugal en ons land.
Campofrio is het grootste vleesbedrijf van Spanje en heeft ook vestigingen in Portugal, Rusland en Roemenië. Dit bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 968 miljoen euro, mede dankzij een export van haar producten naar meer dan veertig landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.