Varkenshouderij

Achtergrond 221 x bekeken

Nieuwe directeur Pigture verbaasd over ontbreken bescherming product

Directeur Martin Bijl van Pigture Group is verbaasd over het totale gebrek aan bescherming van het intellectueel eigendom in de varkensfokkerij.

Bijl zei dat tijdens het symposium van Pigture Group in Haren. "Als Pigture Group investeer je zeer veel geld en onderzoek in je fokproduct. Het resultaat van al die inspanning is echter op geen enkele manier beschermd. In de plantenveredeling is dat geregeld via het kwekersrecht. Zo’n systeem ontbreekt in de veewereld geheel." De nieuwe directeur van Pigture is afkomstig uit de plantenveredeling. Hij was ondermeer werkzaam bij graszaadveredelaar Barenbrug.

Verder wijst hij op het ontbreken van een internationaal platform waar de varkensfokkerij-organisaties hun gemeenschappelijke belangen kunnen bespreken en verdedigen. Een dergelijk platform bestaat er wel in de plantenveredelingswereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.