Varkenshouderij

Achtergrond

Grootste hamburger van België is een meter groot

Tom Dejaeger en Els Teerlinck uit België hebben het record van 'grootste hamburger van België' op hun naam staan.

Vorig jaar bakten ze de langste brochette, dit jaar maakten ze de grootste hamburger, meldt de Belgische website Nieuwsblad.be.

"Het vorige record lag op een doorsnede van 80 cm, de onze heeft een doorsnede van een meter en weegt meer dan dertig kilogram", zegt Tom. "Dat was ook het maximum, want een groter brood kon mijn buurman van Patisserie Kris niet in zijn oven krijgen."

Het brood weegt ongeveer 8 kilo en verder was er 18 kilo gehakt, 6 kroppen sla, 5 kilo geraspte wortelen, 1,5 kilo ajuin en een flinke portie mayonaise nodig.

De grootste hamburger is niet bestemd voor menselijke consumptie. 'Het is een promotiestunt en we doen het enkel voor de leuke reacties die we altijd krijgen. Het is te moeilijk om het geheel warm te houden en het brood zou ook niet krokant blijven', zegt Tom. 'Alles gaat terug naar waar het vlees vandaan komt. Het wordt voer voor de varkens.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.