Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensmarkt redelijk voorzien

Het ziet er niet naar uit dat de varkensprijs in Duitsland vandaag veel verandert. Gisteren was een vrije dag in Duitsland, zodat er een slachtdag uitviel. Mede daardoor is het aanbod voor de komende week toereikend. Het vlees wordt prijshoudend verkocht, maar ook niet veel meer dan dat. Alles wijst dan ook op stabilisatie van de markt.
Toch is een prijsverhoging van een paar cent niet helemaal uit te sluiten. Als de Duitse producenten ook maar ergens aanleiding zien om de varkens duurder te verkopen, zullen ze dat vanzelfsprekend niet nalaten. Om 14.00 vanmiddag wordt de Vereinigungspreis gepubliceerd. Dan is duidelijk wat de prijs werkelijk doet. Blijven de noteringen in Duitsland stabiel, dan zal dat zeer waarschijnlijk de komende week ook in Nederland het geval zijn.

prognose

gelijk tot een kleine plus

Of registreer je om te kunnen reageren.