Varkenshouderij

Achtergrond

Sportende varkens

Varkens en sport hebben de nodige raakvlakken, lees maar.

Varkens en hardlopen. Welke relatie zit daar tussen? Nou er zijn evenementen waarbij biggen gehesen in een sportief hesje mét rugnummer enkele rondjes, al dan niet met hindernissen, hardlopen. Op zich natuurlijk schitterend om te zien! In Nederland wordt dit in een negatief daglicht gesteld, want het is zielig dat biggen hardlopen. Dierenvrinden willen echter wél dat deze biggetjes in stro lopen want dan rennen ze zo lief rond… Wij hebben zelf één mesterij waar de varkens in groepen van 500 stuks op stro liggen, en geloof me die trekken zo af en toe een 60 meter sprint in 10 seconden! Blijkbaar omdat de big dan zonder hesje rondrent, is het niet zielig.

Olympische spelen

Varkens en Olympische Spelen. De Olympische Spelen in Peking, een megagrote stad waar ook nog eens enorm veel extra bezoekers gaan komen. De Chinese varkens zijn schaars (die schijnen nogal eens ziek te zijn) en daardoor duur. Bovendien kunnen de Chinezen qua eigen productie de groei van de inlandse vleesconsumptie bij lange na niet bijbenen. Dit terwijl de Chinezen verrukt zijn van varkensvlees. Dit lijkt me een mooi vooruitzicht voor de toekomstige varkensprijzen.

Voetbal

Varkens en voetbal. Er is een kleine groep mensen rondom voetbalwedstrijden die zich over het algemeen nog slechter gedraagt dan het slechtste varken in uw en mijn stallen. Deze varkens noemt men in de volksmond liefkozend ‘ongewenste supporters’. Maar er zijn ook goede relaties tussen varkens en voetbal. Het WK Voetbal 2006, in Duitsland, was een hit qua braadworstenomzet! De varkensprijs steeg tot een leuk niveau.

Bij het aanschouwen van de sportkalender heb ik goede hoop dat de varkensprijzen verder stijgen. Immers, op 7 juni start het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Een 3-weeks sportfestijn dat naar verwachting een miljoen bezoekers trekt. Omdat Oostenrijk en Zwitserland niet veel varkens hebben, verwacht ik dat ze extra varkensvlees importeren. Tevens zullen er miljoenen mensen in hun tuin naar de tv kijken, met daarbij een walmende barbecue met een hele rits dampende, sissende, overheerlijke braadworsten! Belooft u me dat u bij elke wedstrijd minimaal twee braadworstjes of een varkensschnitzel eet? En ik hoop op een finale Rusland – Duitsland…! Sorry, sorry... maar dáár wonen nu eenmaal de meeste mensen die dan zeker tv kijken en veel , héél veel worst eten!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.