Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

COV: PVV als serviceorganisatie

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil dat het Productschap Vee en Vlees (PVV) meer een serviceverlenende kennisinstelling wordt dan een belangenbehartigende organisatie.

De nieuwe voorzitter moet de taken van het productschap opnieuw vaststellen. Henny Swinkels, COV-vertegenwoordiger in het PVV-bestuur en directielid van de VanDrie Group, heeft die visie kenbaar gemaakt aan FNV-bestuurder John Klijn, tevens vice voorzitter van het PVV.

Klijn roept alle partijen op nog eens goed na te denken over de rol van het PVV. "Iedereen roept wel steeds dat ze het ketenbelang voor ogen hebben, maar zetten te vaak hun eigen belang voorop" Klijn pleit voor een productschapsvoorzitter die het woord kan voeren namens de hele vleesketen.

De vice-voorzitter waarschuwt dat ook de voedingsbonden een hele platte afweging kunnen maken. "We kunnen tot de conclusie komen dat we niets meer hebben te zoeken in het PVV."

Eén reactie

  • no-profile-image

    geert

    Wat een hypocriet gelul weer. Het PVV heeft net een nieuwe visie (pvv 2010). Waarom word die niet aangehouden ?? Ik denk dat die eikels (cov/lto (toch hetzelfde)) gewoon weer hebben zitten slapen en die visie hun niet past. Ze hebben dus gewoon niets zitten te doen op kosten van de boer. Wat doen we eigenlijk nog met deze over het paard getilde sukkels die menen dat hun mening belangrijk is. Er is maar 1 mogelijkheid. Het PVV laten springen ebn de varkens naar het buitenland doen, hebben dat witte boorden criminele clubje ook niet meer nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.